Den spanske Montesa Honda-föraren Toni Bou bättrade på sin framgångssaga i Milano genom att vinna en ny upplaga av Trial-VM inomhus.

Toni Bou fortsätter att slå sina egna rekord. Under lördagen säkade han sin åttonde raka VM-titel i X-Trial, efter att ha vunnit den näst sista omgången av mästerskapet, vid Milano Indoor Trial i Italien. Dessa åtta titlar inomhus ska läggas till ytterligare sju titlar - även dessa i rak följd - i trial-VM utomhus. Femton VM-titlar totalt, och alla av dem med tillsammans med Repsol Montesa Honda Team, har gjort Toni Bou till den mest framgångsrika föraren genom tiderna i denna klass.

055 15032014 XTRIAL MILANO

 

Hans statistik i X-Trial VM är minst sagt imponerande: 40 segrar, 25 av dem i rad, av de 60 omgångar dsom deltagit i sedan 2005. Allt detta vid en ålder av 27 år, samtidigt som han måste hålla sin motivation intakt för att jaga fler titlar och utmaningar.

109 15032014 XTRIAL MILANO

 

Den spanske föraren från Piera (utkanten av Barcelona), erbjöd en riktigt maffig show under de tre faserna av Milano Indoor Trial, genom att avsluta utan ett endaste straffpoäng i kvalet och semifinalen, samtidigt som han bara fick ett poäng i finalen - på grund av att han överskred den tillåtna maxtiden i en zon.

apmilan 2