Honda-föraren Toni Bou säkrade segern i den andra dagen av Australian Trial och lämnade ön som VM-ledare. GasGas-föraren Adam Raga kom tvåa före Betaföraren Jeroni Fajardo. Toni Bous teamkompis Takahisa Fujinami slutade sexa och ligger nu tvåa i mästerskapet.

Under lördagen var det Hondaföraren Takahisa Fujinami som vann i Australiens VM-deltävling i Trial, och under söndagen var det hans teamkompis Toni Bou tur. Den flerfaldige världsmästaren vann den andra dagen av Australians Grand Prix som ägde rum vid Mount Tarrengower, och tack vare lördagens andraplats, lämnar han ön som ledare för Trial-VM. Hans teamkompis i Repsol Honda Team, Takahisa Fujinami, avslutade söndagens på sjätte plats och ligger tvåa i mästerskapet.

Efter lördagens låga svårighetsgrad (i dessa sammanhang), ökade organisatören svårighetsgraden en del inför söndagen och modifierade hälften av de 14 zonerna. I denna, något tuffare situation, visade Toni Bou sin talang på trialcykeln och satte den lägsta poängen under söndagens tre varv. Ett resultat som tog honom till det högsta steget på prispallen, och resulterade i hans 58:e seger i VM samtidigt som han tog ledningen i mästerskapet.

Hans lagkompis i Repsol Honda Team, Takahisa Fujinami , drabbades hårt av trycket av att vara ledare - efter sin seger under lördagen - och gjorde några misstag som han inte kunde återhämta sig från, och avslutade söndagen på sjätte plats.

Nästa VM-omgång är Japans Grand Prix, som kommer att hållas den 26-27 april.

HRC RepsolHondaTeam14 Podium d2 12429 G2F

HRC RepsolHondaTeam14 Fujinami 12337 G2F

HRC RepsolHondaTeam14 Fujinami 12057 G2F