Apriliaföraren Eugene Laverty hade en tuff lördag under helgens Superbike-VM på Imola-banan, efter en närkamp där han stötte ihop med Yamaha-föraren Alex Lowes, som slutade med att Laverty kraschade efter att hans motorcykel tappat bromsverkan. Se en film från kraschen här...

Här förklarar Laverty hur det hela gick till med sina egna ord: "Jag hade inga bromsar eftersom bromsledningen skadades när vi stötte ihop. Jag försökte pumpa upp bromstrycket några gånger, då insåg jag att bromsarna inte fungerade och jag närmade mig muren runt banan snabbt, så det var dags att kasta sig av. Det var bra att jag klev av där jag gjorde det, och det känns som att du accelererar när du är van vid att minska farten där, så det var väldigt snabbt. "

Den 30-årige föraren fortsätter: "Det var givetvis inte så här jag ville avsluta racet, men jag har tur att jag klarade mig i ett stycke. Jag har gett mekanikerna en hel del extrajobb till ikväll, men vi ska försöka omgruppera och köra med motorcykeln igen imorgon. "

Under söndagen slutade Eugene Laverty på 7e plats med sin Aprilia.