Under helgens första Superbike-race på sitt teams hemmabana slutade Ducatiföraren Chaz Davies med seger från pole, med Jonathan Rea som tvåa och Marco Melandri också på pallen i det förkortade racet.

Under lördagen knep Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati) segern i ett race som förkortades efter att det började viftas med röda flaggor, med Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) och Marco Melandri (Aruba.it Racing - Ducati) också på pallen.

Davies gjorde en strålande start från pole position och tog ledningen. Vid målgång ledde han med drygt sex sekunder efter att racet förkortades till följd av rödflaggning, efter en vådlig krasch för Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) vid kurva 17 till 18 - vilket resulterade i osäkra banförhållanden. Laverty kunde lyckligtvis gå från platsen där hans Aprilia RSV4 RF brandhärjades och han fördes omedelbart till sjukhuset för en kontroll efter höghastighetsolyckan.

Med 12 av 19 schemalagda varv körda var det aktuella placeringar då som också blev slutresultatet, där Davies därmed hävdade sin andra seger för säsongen. Den ständigt konsekventa Rea vann viktiga mästerskapspoäng med sin andraplats, medan Melandri gjorde det till en bra dag för Ducati med sin tredjeplats.

Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) slutade på fjärde plats, medan Xavi Fores (BARNI Racing Team) slutade på femte plats.

Race 2

Under söndagens race i Superbike-VM var det åter igen Ducati-föraren Chaz Davies som tog en utmärkt seger framför fansen på Imola, med Kawasaki Racing Team-paret Jonathan Rea och Tom Sykes också på pallen.

I det omstartade racet - efter att första Race 2 rödflaggades tidigare på eftermiddagen - levererade Davies en fantastisk körning med sin Ducati, som ungefär halvvägs in i racet tog sig förbi dåvarande ledaren, Tom Sykes, och fortsatte därefter att dominera för att sluta som segrare knappt fyra sekunder före andreplacerade Jonathan Rea. 

Davies första dubbelseger 2017 var en upprepning av hans Imola-resultat från 2016.

Sykes hade inledningsvis lett racet men kunde slutligen inte hålla sig före vare sig Davies eller sin teamkamrat Rea som knep andraplatsen med 0,603 sekunders marginal.

 Xavi Fores (BARNI Racing Team) och hemmaföraren Marco Melandri (Aruba.it Racing - Ducati) var engagerade i en närkamp om fjärdeplatsen, där spanske Fores var den som slutligen vann den duellen, och fjärdeplatsen, med en marginal på mindre än två tiondelar av en sekund.

Bakom detta par korsade Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) mållinjen på sjätte plats, med Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) på sjunde plats. Det var ett bra resultat för Laverty efter en svår dag för honom på lördagen, med sin stora krasch i Race 1.

Jordi Torres från Althea BMW Racing Team imponerade med åttonde plats efter att ha startat från längst bak i startfältet efter att ha missat Superpole och Race 1 på lördagen till följd av sjukdom.

Kawasakiföraren Jonathan Rea är i mästerskapsledning med sina 235 poäng, före Chaz Davies (Ducati) på andra plats med 161 poäng och Tom Sykes (Kawasaki) som trea med 160 poäng.

 

Nästa deltävling i Superbike-VM körs 26-28 maj på Donington Park i Storbritannien.