Nu till helgen körs den sjunde omgången av Superbike-VM, och där racingen kommer att äga rum på Donington Park i England. Framförallt är denna händelse en särskilt speciell sådan för brittiska Kawasaki-förarna Jonathan Rea och Tom Sykes. De två officiella Kawasaki-förarna har redan vunnit race på den helt nya Ninja ZX-10R den här säsongen och siktar givetvis på samma framgång på deras hemmabana, inför hemmapubliken.

Rea och Sykes båda vet hur det känns att kliva upp på det översta steget på pallen på Donington. Sykes har vunnit segrarna i alla de senaste sex individuella Donington-racen för Kawasaki medan Rea vann race två under den brittiska helgen år 2012, ett år innan Sykes inledde sin segersvit.

Donington var också platsen för Sykes första pallplats i Superbike-VM någonsin, så långt tillbaka som år 2008 när han fortfarande var en ”vanlig” brittisk Superbike-förare som förärats med ett wild card i mästerskapet under helgen.

Sykes och Rea har dominerat Donington-resultaten så omfattande under den senaste tiden att de är de enda två aktiva förarna i den aktuella förarlistan i Superbike-VM som har vunnit något race där. Toms totalt sex Donington-racesegrar i Superbike-VM motsvaras endast av pensionerade fyrfaldige Superbike-mästaren, Carl Fogarty.

I den aktuella säsongen har den regerande mästaren Rea redan skapat sig en imponerande 42-poängs ledning i poängställningarna, tack vare fem racesegrar på den nya Ninjan och pallplatser i alla andra race.

Sykes har nu tagit två racesegrar med den senaste Ninjan, den senaste på Sepang i Malaysia för bara några dagar sedan. Tom, som var 2013 års Superbike-världsmästare med Kawasaki på den föregående generationens Ninja, är trea i mästerskapet efter sex omgångar av 13 deltävlingar i årets säsong. Hans senaste Donington-rekord visar att han har ett särskilt förhållande till banan och han är mer än redo att återvända till sin hemmabana.