Då Superbike-VM kördes på Sepangbanan i Malaysia under helgen ersattes solen stundtals av regn och skyfall. Det resulterade i två spännande race där bland annat Nicky Hayden imponerade på det regnblöta underlaget.

Kawasakiföraren Tom Sykes tog en fantastisk seger i Race 1 från Pole position, efter att ha noterat bästa varvtiden under Superpole. Teamkamrat och regerande Superbikemästaren Jonathan Rea slutade på andra plats före Ducatiföraren Chaz Davies.

Andra ”vinnare” i Race 1 var Pata Yamahas Alex Lowes och Hondaföraren Michael van der Mark, där Lowes tog ledningen från andra startplats och van der Mark snabbt avancerade upp från tionde till sjätte position, innan Kawasaki-duon Rea och Sykes tog sig förbi Lowes och hans Yamaha. Efter en seg start frå Sepang-veteranen Nicky Hayden kämpade han sig tillbaka upp inom topp 5 för påbörja jakten på tätgruppen.

Sykes fick snart en lucka gentemot teamkamrat Rea, som i sin tur fann sig jagad av främste mästerskapsrivalen Chaz Davies. Sykes satte ett nytt banrekord på varv 2, hans första flygande varv på banan, på väg till ännu en seger. Jonathan Rea följde hans teamkamrat till mål på andra plats efter att så småningom lyckats skaka av sig utmaningen från Ducatis Chaz Davies.

Davies var återigen främste Ducatiförare i Race 1 gång då han säkrade ännu en pallplats för att befästa sin position som den stora utmanaren om VM-titeln.Race 2

Hondaföraren Nicky Hayden passerade mållinjen under söndagens race på Sepang på för att vinna sin första seger någonsin i Superbike-VM. Den amerikanska föraren, en rookie i klassen, drog ifrån resten av startfältet i en härlig uppvisning av hastighet och kontroll under de svåra förhållandena på den regnblöta banan. Ducatis Davide Giugliano slutade på andra plats, före regerande mästaren Jonathan Rea.

Med ett grepp som var svårt att bedöma, var det endast Hayden som verkade säker på sin sak under de första varven, med Rea kvar bakom sig på andra plats medan Lowes och Sykes kämpade för att försöka hålla samma höga tempo. Med Hayden, Rea och Davies uppe i täten var det andra Aruba.it Racing - Ducatiföraren Davide Giugliano som började sätta de snabbaste varven på banan och hade snart lyckats köra ikapp teamkamrat och titelutmanaren Davies. Efter att ha skuggat Rea en stund, gjorde Giugliano sedan sitt drag och tog andrapositionen, och fortsatte sedan med att bege sig efter Nicky Hayden i jakten på en seger, men fick nöja sig med andraplatsen.

Titelförsvararen Jonathan Rea är fortfarande i mästerskapsledning (med 257 poäng) och den enda föraren som har fått kliva upp på pallen efter varje race i årets mästerskap.

Chaz Davies ligger tvåa på 215 poäng, före tredjeplacerade Tom Sykes med 187 poäng.

Nästa deltävling i Superbike-VM körs 27-29 maj på Donington Park i Storbritannien.