Alexander Lundh har på Phillip Island i Australien kört sitt första Superbike test för året.Testet är det sista inför årets första deltävling i Superbike VM som går av stapeln nu till helgen på den aktuella banan. Här kommenterar Alex körningen.

Alex som kör för det Italienska Team Pedercini Kawasaki slutade på en blygsam 19:e plats av 21 förare efter två dagar men är ändå mycket nöjd med sin och teamets insats.


Han meddelar att han känner att det finns mer att hämta till helgen då detta var hans första körning på fem månader. Alex bästa tid var 1.33.44, vilket tål att jämföras mot Carlos Checa som var snabbast på 1.31.05 före Marco Melandri och Tom Sykes.

Alex kommenterar:
"Jag är riktigt nöjd med mitt första test 2.38 sekunder efter Carlos Checa som var snabbast och ser man på mitt och Checa's "idealvarv" på split-tiderna var jag bara 1.7 bakom. I morse var banan delvis blöt så det blev bara ett pass idag, vilket var lite synd då jag behöver varje varv jag kan få.

Att bara kört två testdagar inför premiären gör det tufft när exempelvis Sykes och Baz kört mer än 25 dagar sedan sista racet förra året. Men vi är helt klart på rätt väg. Tills på fredag skall vi ändra lite på chassit och det kommer att göra cykeln mer lättkörd mot nu.

Jag tycker att jag redan nu börjar känna mig ganska bekväm på min nya Kawasaki, men jag har inte vant mig vid farten ännu, det går ruskigt fort när man passerar 100-metersskylten i 300 blås, växlar ner två gånger, och dyker in i högern efter långrakan. Nu blir det ett par dagars vila och sedan börjar allvaret."

 

Fastbikes.se ser fram mot att följa Alex framfart, och önskar honom lycka till med helgens race.