Under torsdagen presenterade Kawasaki sitt officiella Racing Team för Superbike-VM. Eventet ägde rum vid prestigefyllda och läckert designade byggnaden för FAD Institue i centrum av Barcelona, i närheten av teamets bas.

Presentationen skedde strax innan maskinerna, alla reservdelar och medarbetare begav sig till Australien för årets första omgången av Superbike-VM, och den senaste versionen av den officiella raceversionen av Ninja ZX-10R kunde ses i sin fulla prakt.

kawateam2

Förutom ett antal tal, av såväl teamansvariga och förare, bjöds gästerna även på en visuell presentation om vad som krävs för att förvandla en standard Ninja ZX-10R till en fullblods fabriksracer som ska vara en potent utmanare om titeln i Superbike-VM.

Teamets officiella förare, Tom Sykes och Loris Baz, har onekligen haft en lovande start på säsongen med den nya maskinen, där Sykes satte Jerez-testets snabbaste tid (till 1'40 0,5 ).

Med dessa positiva test-resultat i bagaget beger sig nu Kawasaki Racing Team till Australien fyllda av självförtroende inför årets första race, som körs på Philip Island den 24 februari.

Som vi redan har rapporterat kommer även svenske Alex Lundh (tillsammans med Federico Sandi) att köra en Kawasaki ZX-10R, för det italienska teamet Pedercini, i Superbike-VM.