Den 28 mars i Torun avgörs den första av tre deltävlingar i Speedway Best Pairs Cup. Sju nationer gör upp om titeln och Sverige har stora förhoppningar om framgång.

- Vi siktar på pallen, säger Morgan Andersson, Förbundskapten.

- Målsättningen är att vi ska vara med och slåss om platserna på pallen men man ska ha klart för sig att det är ett mycket bra startfält då också Ryssland ställer upp med en mycket bra trio som de inte har gjort de senaste åren i Lag-VM, säger Morgan Andersson, Förbundskapten Speedway.

Förarna som nominerats av Morgan Andersson att representera Sverige i tävlingen är Andreas Jonsson, Thomas H Jonasson med reserv Peter Ljung.

- Formen på de svenska förarna är mycket svår att säga, Andreas har tävlingar i Polen och England denna vecka, THJ har legat nere i Polen i snart två veckor och har tränat flitigt och testat material. De träningstävlingarna han deltagit i har varit blandade resultat, men under den här perioden provar förarna sitt material in i minsta detalj. Peter Ljung är kanske den av vår trio som presterat bäst resultatmässigt hittills. Om någon av våra förare inte får till det i tävlingen så kommer jag att vädra Peter som är med som tredjeförare och kan ersätta de andra när som helst under tävlingen, avslutar Morgan Andersson.

Australien, Danmark, Polen, Sverige, Ryssland och USA (samt ett Wild Card, Lettland i första deltävlingen) har alla tackat ja till tävlingen och kommer att ställa upp med de bästa förarna. Varje lag kommer att innehålla tre förare och en lagledare.

Nästa deltävling avgörs den 11 april i Güstrow, Tyskland. Sista deltävlingen körs den 9 maj i Esbjerg, Danmark.

Fakta om tävlingen

21 heat i grundomgången.

Poängsättning i heaten:

- 1:a plats - 3 poäng

- 2:a plats - 2 poäng

- 3:e plats - en poäng

- 4:e plats - 0 poäng

Det bästa paret efter grundomgången är direktkvalificerade till finalen. Det andra och tredje paret möts i "The Last Chance Heat" - vinnaren av det kvalificerar sig till finalen och förlorande par slutar på tredje plats.

Heat 23 - FINAL - Om semifinalerna och deltävlingens final slutar med en poängen 3:3, vinner det par som vann en "bonus".

Poängsättning i deltävlingen:
- 1:a plats - 10 poäng

- 2:a plats - 8 poäng

- 3:e plats - 6 poäng

- 4:e plats - 4 poäng

- 5:e plats - 3 poäng

- 6:e plats - 2 poäng

- 7:e plats - en poäng

Vinnaren av Speedway Best Pairs Cup är det par som efter de tre deltävlingarna har flest poäng. Ifall två lag har samma antal poäng avgörs placeringen genom skiljeheat.