Ny organisation klar för svensk speedway och isracing

Svenska Motorcykel-, och Snöskoterförbundet (Svemo) och Serieföreningen har kommit överens om hur organisationen för svensk track racing (speedway och isracing) ska se ut i framtiden.

- Det här känns jättebra och har mottagits oerhört positivt av samtliga klubbar. Det är väldigt inspirerande för det fortsatta arbetet med att svensk speedway och isracing ska hålla världsklass, säger Tony Olsson, Svemo Track Racingansvarig.

Börje Bellinger (utsedd av Serieföreningens styrelse) och Tony Olsson (Svemo Track Racing) har sedan i slutet av november 2014 haft uppdraget att gemensamt ta fram ett förslag på hur den svenska track racingverksamhet ska organiseras. Vid två tillfällen har delrapporter lämnats på Serieföreningens styrelsemöten och på Serieföreningens årsmöte lördag den 7 mars röstade samtliga närvarande klubbar enhälligt för förslaget.

- Det känns inspirerande och intressant att få en central roll i svensk Track Racing nu när klubbarna via Serieföreningen och Svemo har kommit fram till en organisation som ska stärka samarbetet. Arbetsgrupperna tror jag kommer att snabba på beslutprocesserna genom den kompetens och fokus vi nu kan få på olika områden, säger Michael Olsson, nyvald ordförande i Serieföreningen.

Två arbetsgrupper har utsetts av Serieföreningens styrelse, en för Speedway (med representanter från både Elitserien och Allsvenskan) och en för Isracing. Uppdraget för de personer som ingår i respektive grupp blir att vara rådgivande till Svemo Track Racingsektion. På så sätt kommer klubbarna att få inflytande i verksamheten och delaktighet i de beslut som tas.

Serieförenings styrelse har utsett de personer som kommer att representera Serieföreningens klubbar i respektive arbetsgrupp:

Speedway

  • Mikael Karlsson
  • Mikael Wirebrand
  • Roger Uppgård

Isracing

  • Anneli Söderlind
  • Peter Jansson
  • Rholand Jensen