Vinnaren av det svenska mästerskapet i Speedway kommer att tilldelas Wild Card till Skandinaviens FIM Speedway Grand Prix.

Förväntningarna kommer att vara högre än någonsin vid årets Individuella SM-final i Hallstavik den 27 juli, vinnaren där kommer utses som Wild Card till Skandinaviens FIM Speedway Grand Prix.

Den nya svenska mästaren – (eller andraplatstagaren om Fredrik Lindgren blir Svensk Mästare) - kommer att tilldelas den åtråvärda västen Nr: 16 i Målilla den 17 augusti.

En liknande möjlighet finns redan i Storbritannien, med den brittiska mästaren som får Wild Card till Adrian Flux British SGP i Cardiff.

Med chansen att vinna en plats i ett av Sveriges största speedwayevenemang på spel, förväntar sig BSI Speedway VD Torben Olsen, en mycket spännande tävling i Hallstavik den 27 juli. 

- Vi är glada över att kunna erbjuda denna möjlighet till den nya svenska mästaren, i samarbete med Svemo och FIM, säger Torben.

- Att få chansen att vara en bland världens främsta förare på den fantastiska banan i Målilla kommer att innebära att varje enskild svensk förare i SM-finalen kommer att vara fast besluten att vinna Wild Card platsen - liksom rätten att kalla sig svensk mästare, fortsätter Torben. 

- Den skandinaviska GP tävlingen i Målilla är alltid en spännande tävling i SGP kalendern och med ett så stort pris på spel i svenska finalen blir förväntningarna bara högre, avslutar Torben. 

Biljetter till Skandinaviska FIM Speedway Grand Prix lördagen den 17 augusti finns att köpa här >> http://bit.ly/2IElj9g