Under torsdagen den 26e mars genomfördes det sista testet inför premiärhelgen på Donington Park. Det officiella BSB-testet kördes på Donington Park där samtliga förare samt team måste delta. 

Dagen skiftade mellan regn och delvis sol och under större delen av förmiddagen genomfördes inte många varv runt Donington Park.

I ett upptorkande lunchpass så började det hända mer action ute på banan och Filip med sitt team Anvil Hire TAG Racing Kawasaki beslutade att åka ut. Tre lugna varv åkte Filip innan han var tvungen att åka i depå på grund av tekniska problem med motorcykeln.

Bränslepumpen fungerade inte som den ska så Filips motorcykel fick inget bränsle och vilket i sin tur orsakade problem.

Inför det tredje och sista test passet så hade banan torkat upp och alla förarna kunde bege sig ut på banan för att testa. Filip kom ut på banan men märkte genast att inställningarna som satt i motorcykeln inte fungerade.

Filip var inne en stor del av passet för att ändra på chassit. Förändringarna gjorde en liten förbättring men fortfarande så fungerade inte cykeln som Filip ville. Filip kom in i depå för att justera vidare och när teamet gjort färdigt alla förändringar fanns det tyvärr ingen tid kvar på banan.

- Det var tråkigt att vår sista testdag innan premiären hade sådant skiftande väder att vi egentligen enbart fick ett pass som var i torra förhållanden där vi kunde få information ifrån. Samtidigt som att vi hade en del problem och förändringar som behövdes göras så fick jag inte så mycket tid på banan som jag hade hoppats på. Den positiva delen är att vi fick med oss en hel del info och data som är värt mycket inför nästa helg där vi har en bra plan för, säger Filip Backlund.

Med mindre än en vecka kvar till premiärloppet för 2015 så gör Filip och hans team de sista förberedelserna. Premiärhelgen som är över påsk körs mellan lördag-måndag. Ni kan alla följa Filip och TAG Racing live via internet samt TV och självklart via Filips egna medier.

Filips medier
Internet: www.filipbacklund.se
Facebook: https://www.facebook.com/filipbacklund14?fref=ts
Twitter:filip_backlund
Instagram: filipbacklund14   
Youtube: Filip Backlun

Live uppdateringar samt Live tidtagning via internet: 
www.britishsuperbike.com
TV tider via Eurosport: måndag 19.00