Det är nu klart att Theo Borglund kommer att köra SST600 EM 2015. Det holländska teamet, PRM TEAM YAMAHA AHENDORP kommer att driva Yamaha R6an som Theo skall köra.

En fullspäckad kalender med banor över hela Europoa som Motorland Aragon, Misano, Assen, Imola med fler, ger Theo något att bita i. Theo, som 2014 tog hem silvermedaljen i Superbike SM, uppger att han känner sig redo för att åter ge sig ut på det europeiska racingfältet.

IMG 1124

-Jag känner mig redo för att ta nästa steg i min karriär. Att köra SST600 EM är en dröm som nu går i uppfyllelse! Med hjälp av Guus Ten Tije, teamchef i PRM TEAM YAMAHA AHENDORP kommer jag att ha en riktigt bra grund för att kunna prestera. Jag är bekant med Yamaha R6an sedan tidigare, och är väldigt bekväm med motorcykeln. Det kommer att bli ett bra år, säger Theo Borglund.

Theo har tidigare tävlat i Europeiska serier. Säsongen 2013 körde Theo fem Superbike IDM-deltävlingar i klassen Supersport. Då i privat regi.

Theo menar dock att steget från SuperbikeIDM till SST600 EM är stort: "Maskinmässigt är skilladen inte så stor, men arrangemangen och de mer rutinerade förarna är något jag ser fram emot att möta. EM och IDM är inget som är jämnförbart."

Första tävlingen för Theos del denna säsong går på Motorland Aragon i Spanien den 12-13/4, men före dess stundar försäsongstester, även det i Spanien.

-Vi kommer att besöka ett antal olika banor. Det viktigaste nu är att lära sig jobba bra med teamet, säger Theo.

PRM TEAM YAMAHA AHENDORP kommer under 2015 att ha Theo som deras försteförare. Teamchefen Guus, har tidigare tävlat själv och är mycket rutinerad. Han har tidigare hjälp förare i holländska mästerskapen med stor framgång. Under 2013 var det Davy Thoonen som Guus hjälpte till ett gäng segrar i det holländska mästerskapet. Theo är också den enda svensken i startfältet.