Anvil Hire TAG Racing har signerat tre förare för 2015 års MCE Brtish Superbike Championship, och den flerfaldige SM-mästaren Filip Backlund är en utav de som får en Kawasaki ZX-10R som sitt arbetsredskap. Filip får sällskap av team kollegorna Richard Cooper och Shaun Winfield.

Den högt rankade föraren Filip Backlund ansluter sig till teamet efter att ha gjort sin BSB-debut under de fyra avslutande helgerna under fjolårets säsong då hans bästa resultat var en nionde plats på en Yamaha R1. Han fick mycket uppmärksamhet redan under sin andra helg då han var uppe på en andra plats på holländska Assen med svåra upptorkande förhållanden på banan, tills kraschen dessvärre var ett faktum.

Anvil Hire TAG Racing-teamet kommer att åka ner till spanska Jerez i mars för att börja sina försäsongstester och göra sig klara för premiärhelgen 4-6 april på sin hemmabana Donington Park.

Filip Backlund:

"Jag är väldigt glad över att få ansluta mig till Anvil Hire TAG Racing team. De har haft en väldigt imponerande debutsäsong, särskilt med Richard under det första halvåret och jag är säker på att de kommer att vara ännu starkare med den erfarenheten bakom sig. Det var en bra erfarenhet för mig att klassa upp mig till BSB ifjol och den kunskapen kommer att hjälpa mig under min första fulla säsong i klassen. Efter att ha varit baserad i Sverige tidigare så kommer jag och min flickvän att flytta till England i slutet av månaden, vilket kommer att hjälpa mig att fokusera mer på min racing. Vår målsättning är att ta oss till The Showdown* i år. Jag tävlar för att vinna och för att placera mig på podiet, som vanligt är det mitt mål."

 Rob Winfield, teamägare:

"Vi är mycket glada att få välkomna Filip till teamet och även att ha tillbaka Richard och Shaun med oss till vad som är vår andra säsong i klassen. Cooper skadade sig olyckligt ifjol, precis efter att vi tagit en pallplats och att få tillbaka honom på hojen har varit en prioritet för oss. Filip är en väldigt lovande och professionell förare. Man vinner inte tävlingar i Superstock 1000 utan att ha en stor talang och han imponerade också när han hoppade på en Yamaha Superbike mot slutet av året ifjol. Han har redan ordnat med en lägenhet i Burton-on-Trent så att han kan vara nära teamets verkstad och vi ser verkligen fram emot att få arbeta med honom under säsongen."

 

Årets säsong i BSB består av tolv tävlingshelger med 2-3 tävlingar per helg.

 * The Showdown är då mästerskapet avgörs. Efter nio av årets tolv tävlingshelger utskiljs de sex förare som har plockat flest poäng. De börjar alla med 500 poäng samt med extra poäng för antalet segrar och pallplatser de har tagit under säsongen. Detta gör serien mer spännande då de tre sista tävlingshelgerna blir ett avgörande (Showdown) mellan de främsta förarna istället för att en förare ska kunna säkra titeln långt i förväg.