I årets tätaste race, som ägde rum på Thruxton, korsade Filip Backlund mållinjen som fyra, endast 0.2 sekunder från vinsten. Nu beger sig Filip och hans team SMT Racing Kawasaki beger sig nu mot Oulton Park för att köra deltävling nummer sju.

Under de 15 varv loppet kördes så bytte de sex främsta förarna platser flera gånger per varv i kampen om ledarpositionen. Över mållinjen var samtliga sex förare inom 1 sekund och topp 4 inom 0.2 sekunder. 

Oulton Park är en bana Filip har kört bra på tidigare och hoppas nu efter dem framsteg teamet har gjort kunna vara med ordentligt och slåss om vinsten på söndag.

- Vi alla i teamet har jobbat otroligt hårt hela säsongen för att hitta dem få tiondelar vi behöver för att verkligen vara med och slåss längst upp. Senast på Thruxton så slogs vi hela loppet om vinsten och låg i ledning stor del av loppet också. Detta kändes otroligt skönt, att allt det hårda arbete vi alla lägger ner börjar betala sig. Nu till helgen så befinner vi oss på Oulton Park som är en bana jag verkligen tycker om och har presterat bra på tidigare så nu hoppas jag att vi ska finna dem där sista bitarna så vi kan kliva upp högst upp på podiet på söndag, säger Filip Backlund inför helgens deltävling.

Det Brittiska mästerskapet beger sig in i en hektisk period i säsongen. Under sex veckor kommer fem lopp att köras. Det är nu extra viktigt att alla bitar fungerar och att teamen har tänkt på vad kan ske och förbereder sig för det på bästa möjliga sätt.

- Innan säsongen startade och vi gick igenom kalendern så visste vi att denna period som vi precis har kommit in i är otroligt viktig för mästerskapet. Denna period kommer sätta både förare och team på den absoluta spetsen både fysiskt och mentalt. Jag och mitt team SMT Racing Kawasaki har laddat upp ordentligt med extra motorer, delar med mera som vi kommer att behöva då slitaget ökar. Det blir intressant att se efter dessa sex veckor hur mästerskapstabellen kommer att se ut, vilka som har klarat sig igenom denna period och vilka som inte har det, kommenterar Filip Backlund.

Teamet har också hunnit med att testa på Cadwell Park där deltävling nummer åtta körs om mindre än två veckor. Direkt från Thruxton reste teamet till Cadwell Park för att på tisdagen testa och få ut så mycket information och data som möjligt. Testet gick väl och Filip körde snabba och stabila tider under dagen vilket ser väldigt hoppfullt ut inför nästkommande racehelg. Teamet reser till Oulton Park under onsdagen den 6 september för att sätta upp och förbereda inför helgen.

Tävlingen körs från och med fredag-söndag. Fredag startar med fri träning samt kval ett, lördag körs kval nummer två som bestämmer startpositionerna inför söndagens race.

Ni kan följa teamet och Filips framfart i England och helgen på Oulton Park via hans Facebook, Twitter, Instagram och på filipbacklund.se.

Webbinfo:


Facebook: filipbacklund14


Twitter: @filip_backlund


Instagram: @filipbacklund14


Internet: www.filipbacklund.se


Live-uppdateringar samt resultat:
www.britishsuperbike.com


 

Tidsschema Oulton Park 8-10/8

Fredag:
Friträning: 11.40-12.05 Kval 1: 15.05-5.30


Lördag:
Kval 2: 11.20-11.45
Warm Up: 17.30-17.38


Söndag:
Race: Start 14.25


Dessa tider är baserade på brittisk tid.