De senaste två helgerna har Filip Backlund och SMT Racing hunnit med två deltävlingar. Årets sjätte race kördes på Thruxton (1-3 augusti) då Filip var med och utmanade om segern med sin Kawasaki.

- Jag var en av få förare som kunde leverera konstanta låga varvtider. Dessvärre fick jag en sämre start men jag tog mig snabbt upp och halvvägs in i racet var jag i ledning. Vem som helst av oss i toppen kunde ha vunnit racet, säger Filip Backlund som slutligen fick nöja sig med en fjärde plats, blott tre tiondelar från segern och en tiondel från podiet.

Vidare på Oulton Park 8-10 augusti gjorde Filip en kanonstart i racet och var trea in i kurva ett där han bromsade på sig och tappade ner till sjätte. Det tog några varv för Filip att komma upp på femte plats och därefter var det en ständig kamp hela vägen i mål.

- Med två varv kvar var jag nere på femte och ut på det sista varvet var jag uppe på tredje. Det var ett bra race men riktigt tufft! När vi tampades om placeringar precis hela tiden tappade vi tyvärr kontakten med toppduon som fick en stor lucka men det var skönt att köra in en pallplats för teamet som jobbat väldigt hårt, säger Filip Backlund.

Genom sin tredje plats tog Filip (88 poäng) in tre poäng på Lee Jackson (104 poäng) och är fortfarande fyra i totalställningen. Därefter är det ytterligare 18 poäng upp till Jason O´Halloran. Leder gör Danny Buchan med sina 165 poäng.

Daniel Hermansson körde in på en total tionde plats i 125GP/Moto3-racet och en tredje plats i sin klass (125GP). Med 16 nya poäng tog sig Hermansson förbi Alex Persson med tre poäng. Alex Persson fick bryta halvvägs in i racet.

Nu väntar en veckas återhämtning hemma i Sverige för Filip innan det åter är dags för att sätta sig på flyget över havet. Då väntar tre tävlingshelger i rad med start på Cadwell Park! Teamet testade på Cadwell Park förra tisdagen och säger sig ha en positiv känsla med sig inför årets åttonde deltävling 23-25 augusti.