Filip Backlund har hunnit med fem deltävlingar utav totalt tolv i det Brittiska Superstock 1000 mästerskapen, och i skrivande stund ligger Filip på en fjärde plats i mästerskapet med sina 59 poäng. Brittiska föraren Danny Buchan leder mästerskapet på 120 poäng.

2014 års säsong i dem Brittiska mästerskapen har aldrig tidigare varit tuffare och varv rekord har slagits på samtliga banor mästerskapet hittills har besökt.

Filip och hans team SMT Racing Kawasaki ligger inte på latsidan utan jobbar stenhårt för att hela tiden utveckla och hitta lösningar för att ytterligare kunna köra dem där små tiondelarna som behövs för att vinna race.

Med sju deltävlingar kvar hoppas Filip och teamet att kunna lyfta sig ytterligare för att börja vinna race och plocka dem så värdefulla poäng som behövs för det totala mästerskapet.

- Tittar vi på säsongen hittills så har det gått otroligt fort för alla förare i mästerskapet. Vi har slagit varvrekord på alla banor hittills och med stora marginaler. Jag själv har utvecklats otroligt och åker mellan 1-1.5 sekund fortare på samtliga banor hittills mot ifjol då jag hade mitt premiär år i England. Alla som jag har runt mig, mitt team, partners, tränare med flera gör allt för att vi ska utvecklas och köra fortare hela tiden och det gör stora resultat. Nu letar vi efter dem där sista tiondelarna så att vi kan vara med och slåss om vinsterna i dem tävlingar som återstår. – säger Filip Backlund.

Deltävling nummer sex närmar sig och mästerskapet besöker nu banan Thruxton som ligger i södra England. Thruxton är en speciell bana då den är byggd på ett flygfält. Banan går i högervarv och har sju höger kurvor som alla är extremt snabba. Med en snittfart på närmare 180 km/h per varv så talar det sitt tydliga språk.

- Thruxton är en relativt lätt bana att lära sig då den nästan enbart har höger kurvor och går runt. Dock är det väldigt svår att lära sig att åka fort på. Banan är väldigt gropig och att då våga hålla i gasrullen för att bibehålla farten genom dem snabba partierna är svårt när hjärnan säger något helt annat. Däremot så älskar jag fart och desto fortare det går desto bättre är det, säger en förväntansfull Filip inför helgens deltävling på Thruxton.

Teamet reser till Thruxton under onsdagen den 30/7 för att sätta upp och förbereda inför helgen. Tävlingen körs från och med fredag-söndag. Fredag startar med friträning samt kval ett, lördag körs kval nummer två som bestämmer startpositionerna inför söndagens race.

Ni kan följa teamet och Filips framfart i England och helgen på Thruxton via hans Facebook, Twitter, Instagram och på www.filipbacklund.se.

Webbinfo:
Facebook: filipbacklund14
Twitter: @filip_backlund
Instagram: @filipbacklund14
Internet: www.filipbacklund.se

Live-uppdateringar samt resultat:
www.britishsuperbike.com

Tidsschema Thruxton 1-3/8

Fredag: Friträning: 11.45-12.15
Kval 1: 15.10-15.35

Lördag:
Kval 2: 12.45-13.10

Söndag:
Warm Up: 09.00-09.08
Race: Start 12.35

Dessa tider är baserade på brittisk tid.