Årets femte sammandrabbning i BSB Superstock 1000 avgjordes under helgen på Brands Hatch. Filip Backlund och SMT Racing genomförde sitt bästa race någonsin tempomässigt men fick nöja sig med en femte plats. Här kan du läsa Filips rapport från tävlingen.

- Jag är inte glad över femte platsen. Särskilt när jag utan att överdriva kan säga att jag körde det bästa race jag någonsin kört. Jag körde under gällande banrekord under de tio första varven och jämför man mot fjolårets totaltid för racet så hade jag vunnit med 15 sekunder, säger Filip Backlund.

Under sina samtliga varv i helgens race, förutom det sista, var Filip snabbare på än ifjol. Utvecklingen har gått spikrakt uppåt för Filip som har kört 1-1,5 sekund snabbare på varje bana i år.

- Jag är väldigt nöjd med min utveckling som förare och helgens prestation, så vi får se vad som händer och sker i framtiden, säger Filip Backlund som direkt efter söndagens race åkte till Silverstone för en testdag.

Danny Buchan vann racet före Jason O´Halloran och Lee Jackson. I sammanställningen är Filip fyra med 57 poäng och har nio poäng upp till Lee Jackson.

Våra andra svenska förare, Alex Persson och Daniel Hermansson, kvalade 12:e respektive 16:e i BSB Motostar (125GP/Moto3) och avslutade sina race på 13:e respektive 17:e plats.

Nästa deltävling körs på Thruxton 1-3 augusti.