Efter närmare tre veckors uppehåll drar BSB-racingen i England igång igen på allvar för Filip Backlund. Nästkommande deltävling körs på anrika Brands Hatch i Kent, strax utanför London.

Brands Hatch är den banan i kalendern som BSB (British Superbike) besöker flest gånger under säsongen. Totalt tre utav mästerskapets tolv tävlingar körs på Brands Hatch. Med en lokal anknytning till London så kommer det uppemot 100 000 åskådare till varje deltävling på banan. Stora höjdskillnader och tät racing borgar för otroligt spektakulär och spännande underhållning.

Förberedelserna inför återupptaget har varit i full gång för Filip hemma i Sverige. Rehabträning för foten, övrig fysisk träning samt en hel del aktiviteter har genomförts. Mer taggad än på länge flög Filip med sitt Svenska team över till England under onsdagen den 16 juli.

-Uppehåll i all ära kan ibland vara positiva. Jag har fått komma hem igen och jobbat hårt med grunden i min träning och framför allt för att stärka upp min fotled. All träning har gått bra och under min tid hemma har jag även hunnit med att köra en del hoj för träningens skull vilket har varit väldigt roligt. Så nu åker jag över till England med en revanschlust och en stor glädje att äntligen få köra på min egen racinghoj igen, säger Filip Backlund inför Brands Hatch.

Filips team, SMT Racing Kawasaki, har inte heller legat på latsidan. En ny motor ska testas inför helgen och även några andra uppdaterade delar har inkommit från teamets olika partners. Detta ska i teorin ge Filip mer däckgrepp på banan och även en högre toppfart.

Tävlingen körs från och med fredag till söndag. Fredag startar med fri träning samt kval ett, och under lördagen körs kval nummer två som bestämmer startpositionerna inför söndagens race.

Ni kan följa teamet och Filips framfart på Brands Hatch via Facebook, Twitter, Instagram och på filipbacklund.se.