Efter ett fem veckor långt uppehåll har säsongen kommit in i den andra andningen i British Superbike som nu har en hektisk sommar framför sig. I helgen kördes årets tredje deltävling i BSB Superstock 1000 på engelska Snetterton. Här kan du läsa Filip Backlunds rapport från tävlingen...

- Det är skönt att vara tillbaka på pallen, jag börjar känna mig mer och mer hemma med hojen då vi har gjort stora förbättringar, säger Filip Backlund som nu fått sin revansch från åttonde platsen senast på Oulton Park.

Vägen till en tredjeplats i söndagens race var däremot både lång och tuff! Filip gjorde en bra start från sjätte ruta och var trea in i första sväng men tappade några placeringar när det första varvet var avverkat. Efter de inledande varven var han snabbast runt banan och hade bra kontakt med de övriga toppförarna, dessvärre kraschade många förare bakom Filip som resulterade i ett oljeläckage och rödflagg.

I omstarten fick Filip starta femma och behöll sin position in i kurva ett.

- När jag hade kört upp mig till en tredjeplats efter det första varvet hade Buchan och Kennaugh redan skapat en lucka och vid det läget fick jag fokusera på att behålla tredjeplatsen då det var så få varv kvar, säger Filip.

Hudson Kennaugh vann racet före Danny Buchan men kampen om tredjeplatsen var tät då de var fyra förare som körde i mål inom en sekund! Danske Robbin Harms tog sig i mål på en tolfteplats.

I sammanställningen tog sig Filip förbi David Johnson och Adam Jenkinson men tappade Hudson Kennaugh som nu är en poäng före Filip. Filip knappade även in på Jason O´Halloran med tre poäng som fortfarande är närmast Danny Buchan i totalen.

Svenskarna i Motostar-klassen (125GP/Moto3) hade en tuff helg då Alex Persson fick bryta och Daniel Hermansson körde in på en 23:e plats. Krister Bohm fortsatte att skörda in poäng genom två åttondeplatser och en sjätteplats i de tre heaten som Triple Challenge klassen körde under helgen på Snetterton.

Nästa deltävling körs på Knockhill 27-29 juni.

Pirelli National Superstock 1000cc Championship – Snetterton 300 13-15/6
1 Hudson Kennaugh (BMW)
2 Danny Buchan (Kawasaki)
3 Filip Backlund (SMT Racing Kawasaki)
4 Jason O’Halloran (Honda)
5 Josh Elliott (Kawasaki)
6 Lee Jackson (BMW)

Mästerskapsställning (efter tre deltävlingar)
1 Buchan 70 poäng
2 O’Halloran 53
3 Kennaugh 38
4 Backlund 37
5 Jenkinson 33
6 Elliott 30