BMW Motorrad och Michael Dunlop från Nordirland har upprepat Georg "Schorsch" Meiers (DE) legendariska seger i Senior TT från 1939 på Isle of Man. Dunlops och BMW:s tredje seger under veckan kom i den mest prestigefyllda tävlingen under Isle of Man TT av alla: Senior TT. Tidigare under veckan har Dunlop redan vunnit Superbike och Superstock-racen i sadeln på BMW S 1000 RR.

BMW Motorrad ställde upp i årets Isle of Man TT för att fira Meiers berömda seger för 75 år sedan, där han körde sin fabrikstrimmade Type 255 Kompressor och tog BMW Motorrads första TT-seger någonsin.

Tjugofem år gamla Dunlop säkrade även han sin egen hans plats i historien genom att öka på sin samling av totalt 11 TT-segrar, tre av dem denna vecka med BMW S 1000 RR i Superbike, Superstock och Senior TT-tävlingarna. Han blev också den första motorcyklisten i historien att vinna fyra TT-lopp under två år i rad.

P90152560

Michael Dunlop kommenterar:

"Senior TT är det enda race jag inte vunnit tidigare på Isle of Man och det är väldigt speciellt att ha vunnit racet det här året. Jag har gett BMW Motorrad tre segrar här och vi uppredade segern i Senior TT från år 1939. I början av denna tvåveckorsperiod sa folk att jag var galen för att jag var här på en oprövad motorcykel. Jag är säker på att ingen kommer att tvivla på BMW S 1000 RR framöver. Hela paketet är fantastiskt och teamet har varit lysande. Att BMW Motorrad har byggt en motorcykel som kan komma hit för första gången, för att överleva sex varvs race utan att missa något, och för att vinna ... det är fantastiskt. "