Alexander Lundh fick en ”ride through” bestraffning i dagens Supersport race på Monza banan i Italien. Här rapporterar han med sina egna ord...

Det var efter knappt halva loppet Cresto Guide Racing föraren fick ett framhjulssläpp in i en chikan som han lyckades rädda genom att gena rakt fram.

Alex som kvalat på en blygsam 20e plats efter en strulig helg blev trängd in i första chikanen och tappade till 25e, sedan började jakten och han nådde till en 17e innan han blev bestraffad för sin incident på 7e varvet.

Alex blev tillslut 19e. Samma öde drabbade Superbike-världsmästaren Max Biaggi när han ledde det andra heatet stort i sin klass.

Dagens race vanns av Chas Davies GBR före Luca Scassa ITA båda på Yamaha med Fabien Foret FRA på 3e

Tabellen leds nu av C Davies och teamkamraten L Scassa båda på 70 poäng före Broc Parkes med 60 poäng på 3e. Alex tappade nu till 15e plats med 13 poäng.

 

-Riktigt surt att få en ”ride through” (tvungen att köra igenom ”pitlane”), jag var nära att vurpa men klarade ut situationen och för att vara säker på att inte bli bestraffad släppte jag förbi två förare som redan var bakom mig, samt tappade jag 3 sekunder på det varvet. Ändå bestraffas jag för att jag körde ut på banan på fel sida om en vit linje enligt tävlingsledningen. Problemet vi haft tidigare i år med dålig acceleration gjorde sig rejält påmint här, om jag låg tätt i suget kunde jag följa dom flesta men aldrig komma om. Vi får glömma denna helgen och åka hem och leta mer effekt till Misano, som är nästa race om 5 veckor, kommenterar Alex.

fb_Monza_grid