Den kommande helgen kör femfaldige Supersport-världsmästaren Kenan Sofuoglu sitt sista race. Sedan lägger han racehjälmen på hyllan.

 

Sofuoglu är den mest framgångsrika Supersport-föraren i historien. Hans fem VM titlar i Supersport - tre för Kawasaki allt som allt och två för hans nuvarande Kawasaki Puccetti Racing team - totalt tre mer än någon annan förare har säkrat. 

Om allt går som planerat under träning och kval i praktiken och kommer 33-årige Sofuoglu att köra i sitt 126:e WorldSSP-race i helgen. Han har stått på pallen totalt 85 gånger, varav 43 gånger högst upp. Han har kört till sig 34 pole position och har startat från främsta startraden 100 gånger.

Kenan Sofuoglu säger: "För tjugo år sedan startade jag min racingkarriär med ett mål att tävla i världsmästerskapen. Vi vann VM-titeln fem gånger. Jag är väldigt tacksam för det. Många stöttade mig medan jag vann dessa titlar. Jag vill tacka alla för det. För Kawasaki Puccetti Racing Team och för mina fans kommer jag att vara sista gången på banan i Italien. "