Den tidigare roadracingstjärnan Filip Backlund driver sedan 2009 bolaget Pro Racing Motor & Event, med verksamhet inom motorcykelbranschen i form av utbildningsdagar för motorcyklister, med  Filip Backlund Trackdays samt Racing School och försäljning av eftermarknadsdelar och tillbehör inom motorcykelbranschen.

Nu expanderar bolaget och tar in två nya delägare och även YTS – Yamaha Team Scandinavia in i bolaget. De två nya delägarna har båda en gedigen affärsbakgrund bakom sig och målet är att få in mer kunskap, rutin och hjälp att driva bolaget ytterligare framåt.

”Under min aktiva elitkarriär så har jag hela tiden haft en enorm vilja att driva mitt bolag ytterligare framåt, och även utanför Sveriges gränser. När jag för cirka 1.5 år sedan inte kunde fortsätta mitt tävlande så har jag haft möjligheten att verkligen tänka igenom och sondera mina tankar, och har landat i att ta in dessa två delägare in i mitt bolag.” säger Filip Backlund.

Det är ingen slump vilka två nya delägare Filip valt att ta in i sitt bolag, båda personerna är sedan många år tillbaka två av Filips tidigare sponsorer och har alltid hjälpt Filip att driva framåt.

En av dem två nya delägarna är Martin Romanowski, teamägare av Yamaha Team Scandinavia och även VD för det Världsomnämnda digital signage bolaget Smartsign AB. Martin har under många år jobbat inom IT och kommunikationsbranschen där hans expertis är att driva upp bolag.

I och med delägarskapet så tas även Yamahas skandinaviska roadracingsatsning in inom bolaget och hamnar där med under Pro Racing Motor & Event.

Den andra delägaren är Jarl Eriksson som idag driver bolaget  Västerås Däck AB, där dem bland annat tar hand om distribution, service samt support för Dunlop Sverige MC-däck, samt personbilsverkstad och däckhantering av fordon upp till 3,5 ton. Jarl Eriksson är en entreprenör ut i fingerspetsarna, drivkraften ligger i att alltid driva framåt, främja näringslivet och framför allt ha nöjda arbetskamrater och kunder.

”Dialogen har pågått under många år och har nu äntligen landat i detta vilket känns jätteskönt. Jag har redan fått så mycket mer energi, idéer och glädje i form av dessa två personer och målbilden har vi redan bra koll på. Det ska bli spännande att se vart detta kan ta oss.” säger Filip Backlund.

"Det ska bli spännande att supporta Filip Backlund, och att utveckla detta bolag till något större. Jag har alltid supportat och rådgivit Filip i hans mål sen 2008 och detta är ett ytterligare steg vi tar för att föra framåt Filip Backlund och Pro Racing Motor & event AB. Detta samarbete är också bra för YTS att kunna arbeta med ett så starkt varumärke och få ännu mer hjälp för teamets sponsorer och förare."  säger Martin Romanowski. 

”Nya spännande utmaningen är att få följa med Filip Backlund och Martin Romanowski, där vi tillsammans ska jobba för att lyfta motorsporten framåt där vi träffar människor som älskar motorer, umgås och vill ha roligt.”  säger Jarl Eriksson om nya samarbetet och ägandeskapet.