Just nu pågår Australasian Safari Rally, ett ökenrally på 360 mil som varar under sju dagar. Annie Seel deltar i rallyt för andra gången i ordningen, och precis som förra året ingår hon i ett Husaberteam med fyra förare. Annie kör en rallykittad Husaberg 450, och här följer hennes rapporter från tävlingen. Nu kan du se flera filmer från rallyt, bland annat en där Annie Seel kommenterar prologen.

-Prologen var inte riktigt min smak, mycket snäv, krokig och med halt damm. Körde lugnt för att undvika ett dumt misstag redan i början. Placering 39. Imorgon börjar det på riktigt, med 50 mil, förklarar Annie.

Pre-event_-_Annie_Seel-lurig navigation på sträcka 1 med snabba, slingriga sandspår genom buskage, dammhalt och knixigt mellan träd och snår som slog på armar och hjälm för att det var så smalt. Körde stabilt och bra navigering, dock fastnade jag 15 mil bakom en japan. Körde upp mig från 39e till 25e plats. Nöjd med det, fortsätter Annie över telefon.

 

RESULTAT ETAPP 1

 

 


Sträcka 2

Annie fortsätter:

”Den andra etappen i Australasian Safari var väldigt lik en Dakar-sträcka. Arrangörerna har lagt in detta som en "dubbel maraton" där hjälp från utomstående under dagen eller kvällsservice inte är tillåtet. Om du behöver hjälp från ditt team eller behöver delar eller däck, får du strafftillägg på 5 timmar!

Nådde tankdepån, och kände mig ok för att möta den andra hälften av maratonsträckan. Återigen hoppade jag ner i den uttorkade flodbädden, och nu var det ännu svårare att köra med en fulltankad cykel. Jag körde riktigt försiktigt och stannade kvar i sadeln. Sedan byttes det till snabba steniga vägar, precis som i Marocko - Jag kunde öka tempot upp och njuta för mig själv. En del mycket snabbare förare passerade mig och jag undrade var de kom ifrån...

Jag kunde inte hålla jämna steg med dem och behöll mitt eget tempo med fokus på navigering. Ett mycket bra beslut. Vissa förare körde helt fel och jag fann dem kommande körandes åt helt fel håll. Det var ett misstag i roadbooken och vi spårade rätt rutt tillsammans. Åter igen drog de andra iväg, jag kunde höra hur dem dånande bort. Jag höll noggrann koll på roadbooken och svängde vänster in på ett annat spår ... något de fullständigt missat. Så jag körde ensam igen, kontrollera ihärdigt den knepiga navigeringen. Ensam kom jag till slut i mål på sträckan på plats 21.

Vid bivacken hade jag 30 minuter på mig för att serva min cykel, och jag kollade hjul, olja osv, bytte luftfilter och fyllde upp tanken innan cykeln rullades in i Parc Ferme där cyklarna övernattar.

Jag känner mig redo för morgondagens andra maratonsträcka.”

RESULTATLISTA STRÄCKA 2

 


Sträcka 3

”Jag har förbättrat min position till 18e totalt idag! Min körning har varit stabil och även min navigering har varit bra. Den andra delen av maratonsträckan var dramatisk. Några cyklar startade i morse med dåliga däck, medan andra var tvungna att ta service och fick 5 timmars tidstraff.

Men för mig var allt ok. Körningen gick bra på snabba spår, och jag blev ”nära vän” med ett träd längs vägen. Var tvungen att dra min cykel sidledes ut från dess yviga grenar.

 

Efter tankningen avbröts sträckan på grund av en olycka där de var tvungna att helikoptertransportera skadade Ivan Ercheg till sjukhuset. Så några av förarna som förmodligen inte skulle ha varat de återstående 20 milen räddades av gonggongen…”

Resultat sträcka 3

Efter onsdagen och den fjärde etappen i Australasian Safari är det Ben Grabham som leder med sin rallykittade KTM 530EXC. För Annie Seel var dagen totalt sett lyckad, och hon ligger nu på 16e plats i sammandraget. Här nedan kan du se ett antal filmer från årets Australasian Safari. Ännu har vi inte någon kommentar från Annie om fjärde etappen.

Resultat Sträcka 4


Annie Seel kommenterar prologen

{youtube}G3wTZfX9sJM{/youtube}

Prologen

{youtube}nfngPq0QAtE{/youtube}

Sträcka 1

{youtube}kilqiucJt7U{/youtube}

Sträcka 2

{youtube}hfsdBjkFvCA{/youtube}

Sträcka 3

{youtube}DNSZE-E1C8I{/youtube}

Sträcka 4

{youtube}7GhprWZt4EQ{/youtube}

Sträcka 5

{youtube}G3wTZfX9sJM{/youtube}

 

 

 

Den femte etappen vanns av KTM-föaren Ben Grabham, som därmed utökade sin totalledning ytterligare. Annie Seel fortsätter att imponera. Dagen bjöd på mycket snårig och tekniskt krävande körning där förarna fick köra sick-sack mellan omkullfallna träd. Annie återfinns nu på 17e plats i resultatlistan med två etapper kvar att köra. Nu kan du även se en film där Annie berättar mer om prologen ovan...

Resultat sträcka 5