På lördag startar Australasian Safari Rally från Perth, Western Australia. 100 bilar, motorcyklar och quads ska under 7 dagar köra 360 mil genom Australien för att den 25 september nå målgången. Ett rally som beskrivs som Australiens motsvarighet till Dakarrallyt. Annie Seel startar som enda svenska deltagaren på motorcykel, i Team Husaberg Australia

 

-Jättekul att vara tillbaka ”down under” igen. Förra årets rally var en framgång för mig och i år tänkte jag återupprepa den bedriften, säger Annie Seel.  Dessutom blir det här ett viktigt genrep inför Dakar 2011 då jag tänkte försvara min titel som damklassens vinnare.

annie-stick-in-leg-australia2009Under 2009 års Australasian Safari Rally placerade sig Annie på en 16:e plats i den totala resultat sammanställningen, detta trots en skada som orsakades när en pinne trängde igenom mc-stöveln och in i foten.

-Som alltid är målet att göra ett bättre race än det förra, och hittills har träningen under året visat att jag är i bra form, så nu återstår det att se hur långt det tar mig, säger Annie Seel.  I den här sporten handlar det om så mycket mer än bara att vara i fysisk toppform och att materialet ska hålla. Skaderisken är hög när du kör över 120km/h och något oväntat dyker upp framför dig, och jag hoppas att det här rallyt blir problemfritt på alla punkter.


Fakta Australasian Safari Rally
Tävlingsdagar: 7

Datum: 18-25 september

Längd: 360 mil

Start: Perth, Australien

Antal deltagare: 100

Klasser: bil, mc, quad

Annies startnummer: 11Mer information om Annie Seel och rallyt:

http://anniedakar.wordpress.com

http://www.annieseel.com

http://www.australasiansafari.com.au/website/home.html