Den spanske tillverkaren GasGas kommer radikalt att utöka sitt VM-tävlingsprogram för 2020 och kommer bland annat att delta med fabriksteam i Motocross, Rally och Enduro.

GasGas kommer att göra en historisk satsning på MXGP, i en allians med Standing Construct-truppen, utöka deras närvaro och konkurrenskraft i Rally med spanske Laia Sanz och inom Enduro (WESS) med Taddy Blazusiak.

”Standing Construct GasGas Factory Racing” är namnet på Motocross Grand Prix-teamet, där vi kommer att få se den spännande kombinationen av Glenn Coldenhoff och Ivo Monticelli på MXGP-maskiner under säsongen 2020. Coldenhoff säkrade 3:e plats i MXGP 2019 och har ägt sin klass under de två senaste upplagorna av Motocross of Nations. Monticelli imponerade under sin andra säsong i MXGP 2019 för att sluta på 11:e plats i mästerskapet.

Laia Sanz, världsmästare i trial och nu nästan tio år som Enduro- och Rally-förare (segrare av kvinnornas kategori och högst rankade kvinnliga förare i Dakarrallyt med ett personligt bästa som 9:e totalt 2015) kommer att leda den återupplivade GasGas-satsen i Rally. Den snart 34-årige spanjorskan beger sig ner till Mellanöstern inom några veckor för att delta i den 42:a upplagan av Dakarrallyt som startar den 5 januari (i Saudiarabien).

Taddy Blazusiak, den välmeriterade 36 år gamla polacken kommer efter massor av år som KTM-förare köra för GasGas i WESS Enduro-världsmästerskapet 2020. 

Laia Sanz: ”Efter tillkännagivandet gjordes om GasGas framtid hände saker mycket snabbt och därför har vi utmaningen att snabbt förbereda oss för Dakar 2020. Vi är positiva; motorcykeln ser bra ut och vi förbereder oss för fullt inför tävlingen i januari. Den andra intressanta saken med GasGas är de möjligheter som det kan ge mig för framtiden - GasGas är känt som ett trialmärke och där finns också mitt hjärta och rötter. Varumärket vänder blad nu, och mitt mål är att göra det bästa jobbet som möjligt och samtidigt bidra med min passion och expertis till företaget när vi nu inleder en ny resa tillsammans. ” 

Taddy Blazusiak: ”Jag har strävat efter att vara en del av det här nya äventyret. Jag har varit med KTM för evigt och de är kända för sitt arbete och sin konkurrenskraft, så detta är en ny satsning för mig och det är ett privilegium att vara den första föraren i den nya GasGas-eran. Jag ser fram mot att börja jobba och tävla med det nya GasGas-fabriksteamet. ”