I helgen säkrade Suzukiföraren Lukas Ockelfelt mästerskapstiteln i Pro Superbike efter två rafflande race på Ring Knutstorp.

I det andra och avgörande heatet såg titeln ut att rinna honom ur händerna när värste konkurrenten Andreas Mårtensson gick upp i ledning före Filip Backlund – Ockelfelt fick inte bli sämre än tvåa. Men när Backlund gick omkull blev det en enkel resa i mål för Ockelfelt.

– Jag kunde andas ut när Filip gick omkull, säger Ockelfelt. Det är en fantastisk känsla att vinna titeln samtidigt som det känns konstigt att vinna på det här sättet.

Efter att nu ha vunnit det finaste som finns att vinna inom svensk roadracing höjer självklart segerherren Ockelfeldt ribban ytterligare inför nästa säsong.

- Nu har jag vunnit det här, nu vill jag vidare. Om två veckor ska jag Portugal och prova på Super Stock 1000 i FIM-Cup för att mäta mig med de bästa i Europa. Vad som sedan händer till 2013 återstår att se, men jag hade aldrig varit där jag är idag utan min hjälp från Suzuki och mitt fantastiska team, fortsätter Lukas Ockelfeldt.

Andreas Mårtensson, som vann helgens båda heat, tog resultatet med ett visst jämnmod.

– Jag kunde inte göra mer än att vinna, säger han. Det har varit stolpe ut den här säsongen även om jag har gjort min bästa säsong på länge. Jag har tagit sex segrar i år och kört bättre än någonsin.

Trea i mästerskapet blev nykomlingen i klassen Eric Lindroth som genom att bli fyra och trea i säsongens sista tävling lyckades hålla Backlund bakom sig i sammandraget.

Daniel Falemo försvarade sin titel i Privatcupen genom att avsluta med en andraplats och en seger.