I helgen var det premiär för SM i Roadracing och även för årets Pro Superbike på Anderstorp. Hondaföraren Andreas Mårtensson dominerade helgens Pro Superbike-race.

Efter Andreas krasch förra helgen kom han inte till start i premiären av det spanska mästerskapet på Catalunya-banan som tänkt, och nu var hela teamet rejält revanschsugna. Endast dubbla segrar var godkänt.

Andreas valde att inte köra så mycket under torsdagens och fredagens träningar, allt för att spara kroppen till det viktiga kvalet under lördagen. På kvalet körde Andreas in på första plats, 0,8 sekunder före Vesa Kallio och 1,9 sekunder till trean Haaland.

I första racet gjorde Andreas enligt egen utsago en ganska dålig start och var därefter fyra. Han plockade snabbt placeringar upp till en andra plats. Kallio ledde och satte upp ett högt och bra tempo. Andreas fick ta i ordentligt för att hänga på och 8 varv från mål gick Andreas om. Kallio höll sig precis bakom tills det att det återstod 3 varv, då gjorde Andreas ett ryck och kunde sen vinna med lite drygt 2 sekunders marginal.

Aandra heatet var nästan en repris av det första. Kallio drog i väg till en början, Andreas körde ikapp och om. Denna gången stannade Kallios hoj efter 8 varv körda och efter det kunde Andreas ta det relativt lugnt och vinna med 12 sekunder ner till tvåan Tage Solberg.

Andreas kommenterar helgens race:

- Efter förra helgens katastrof med krasch och inte ens start i tävlingen var detta en skön revansch. Full pott efter två deltävlingar är väldigt bra och fortsätter vi på samma spår så ska det nog gå bra i år.

Nästa deltävling i SM körs på Falkenbergs motorbana sista helgen i juni men närmast väntar den andra deltävlingen i det spanska mästerskapet på Motorland Aragon den 26:e maj för Andreas del.