Filip backlund visade återigen att han tillhör den absoluta toppen med två segrar i helgens båda race. Trots skada i inledningen på säsongen är han nu fyra i mästerskapet med chans på bronset efter sin fenomenala insats på Gelleråsen i Karlskoga i helgens Pro Superbike race.

Efter en stabil insats hela helgen kunde Filip köra hem segern i helgens båda race. Det första racet efter att ha startat från ruta 2 och sedan direkt i starten tagit kommandot in i första kurvan. Redan efter ett par varv hade Filip ryckt åt sig en bekväm ledning i racet efter att Andreas Mårtensson vurpat i sina försök att hänga med i det högt uppskruvade tempot trots ett ihärdigt regn. När de 20 varven var avverkade hade Backlund en segermarginal på hela 18 sekunder. Avståndet visar vilken utklassning det faktiskt handlade om.

I söndagens kval slutade Filip återigen överst men endast 17 tusendelar före en mycket revanschsugen Andreas Mårtensson.

När starten sedan gick var Lukas Ockelfeldt snabbast iväg tätt följd av Mårtensson och Filip som trea. Filip tog sig upp som tvåa men redan varvet efter tog Mårtensson tillbaka andraplatsen. Sedan satte Mårtensson upp ett otroligt tempo och slog banrekord i jakten på ledningen. Mårtensson hade halvvägs en ledning på fyra sekunder. Filip åt sakta in och gick förbi Ockelfeldt. Sedan startade en klappjakt på Mårtensson. Det visade sig i slutet att Filip disponerat loppet perfekt och med tre varv kvar kunde Filip ta ledningen från Mårtensson som bränt sitt bästa krut och inte hade något att sätta emot under slutrunderna. Filip kunde ta målflaggen som vinnare och en skön dubbelseger.

- Jag är mycket nöjd med min egen insats i helgen och på det sätt hela teamet levererar. Allt från mat, logisitk till justering och taktiska upplägg har fungerat perfekt och min körning har varit på toppen av min förmåga. Det känns otroligt skönt att vara helt återställd och kunna köra så bra som jag vet att jag kan. Det känns jätteskönt att ha tagit två segrar berättar Filip själv om sin helg.

Jag är väldigt nöjd med hela teamets insats den gångna helgen, vi lyckades återigen vinna dubbelt och det på ett sätt som imponerar. Det går inte annat än att imponeras av Filips vilja att vinna och att hela tiden leverera på toppen av sin förmåga. Hela teamet jobbar hårt för att vi skall lyckas och det är alltid otroligt skönt att få lön för mödan. Jag är mycket imponerad av Filips kyla och att hålla huvudet kallt när de andra sätter upp ett högt tempo i inledningen av racet. Det är mycket svårt att låta dem åka för att spara sina egna däck för att hålla hela racet. Filip genomförde ett perfekt lopp och med taktisk fulländning. Dagar som den här är det en fröjd att vara teamchef avslutar en mycket nöjd Joakim Wiedesheim.

Nästa tävling går på Knutstorp den 6 september.