Under fredagen och lördagen kördes årets sjätte deltävling i Pro Superbike. Denna gång kördes racen på Mantorp Park.

Suzukiföraren Lukas Ockelfelt noterades för snabbaste tid under kvalet på Mantorp, cirka en halv sekund före BMW-föraren Fredrik Watz. Hondaföraren Andreas Mårtensson kvalade in på fjärde plats.

Det var Hondaföraren Andreas Mårtensson som körde till sig segern i Pro Superbikes första heat på Mantorp Park. Segern vanns efter en hård kamp med Filip Backlund och Lukas Ockelfelt där Mårtensson slutligen gick segrande ur kampen. Med ytterligare 25 poäng i samlingen är det nu Mårtensson som toppar mästerskapet.

– Det här var den skönaste segern i år. Jag hade räknat med att jag skulle vara i underläge, en seger känns som en stor bonus, kommenterade Andreas Mårtensson.

Lukas Ockefelt (Suzuki) kom tillbaka starkt i helgens andra race och kunde ta klivet allra högst upp på pallen. Nu delar han och Andreas Mårtensson ledningen i mästerskapet.

Ockelfelt dominerade det andra heatet från start till mål. Han tog ledningen och drog sedan upp en lucka på nästan sju sekunder till Mårtensson och Backlund som fajtades om andraplatsen. Mårtensson gick vinnande ur kampen med Backlund och slutade tvåa. Det första heatet kördes på upptorkande bana, där blev Ockelfelt bara trea.

– Nu kunde jag köra som jag hade tänkt mig. Jag var för feg när det var blött, kommenterade Lukas Ockelfelt.

Det andra heatet avbröts efter att tre förare gick av banan i stort sett samtidigt men på olika ställen av banan helt oberoende av varandra. Värst gick det för Linköpingsföraren Freddie Watz som fick ett framhjulssläpp i utgången av Parisen. Watz kanade in i Armco-räcket, tuppade av, men vaknade upp och togs om hand av sjukvårdspersonalen.

Enligt teamchefen Joakim Wiedesheim fördes Watz till sjukhus för observation och han har drabbats av en hjärnskakning. Björn Ljungqvist åkte också av och fick transport till sjukhus. Ingen större fara, en bruten handled, och Björn kunde lämna sjukhuset under lördagen.

Daniel Falemo var den tredje föraren att åka av men det var inte värre än att han kunde vara med när heatet startades om senare under dagen – Falemo tog sin andra seger i privatcupen för helgen.