Filip backlund visade i helgens båda race att han nu är helt återställd efter sin tidigare skada och att utvecklingen av hans nya Kawasaki nu löper på. Detta genom dubbla segrar på Sviestad motorstadion utanför Linköping i helgens Pro Superbike race.

Efter en stabil insats hela helgen kunde Filip köra hem segern i helgens båda race. Det första racet efter att ha startat från ruta 3 och sedan efter ett par varv passerat Fredrik Watz och efter 10 av de 24 varven tagit ledningen ifrån då ledande Lukas Ockelfeldt. Sedan satte Filip upp ett tempo som ingen kunde hålla och slog nytt banrekord på kuppen med tiden 54.74. En rejäl putsning av det gamla banrekordet på 55,17. Segern blev tillslut ganska klar med hela 5 sekunder till tvåan Fredrik Watz och ytterligare 5 före Lukas Ockelfeldt som slutade trea.

I söndagens kval slutade Filip tvåa bakom Lukas. När starten sedan gick var Ockelfeldt snabbast iväg tätt följd av Mårtensson som fick på en kanonstart och Watz som trea. De inledande varven parkerade Filip på en fjärde plats för att på tredje varvet ta sig upp på tredje och starta jakten på ledaren ytterligare ett par varv senare passerades Ockelfeldt och i mitten på racet tog Backlund ledningen ifrån Mårtensson. Under jakten putsade Backlund sitt nysatta banrekord ytterligare ner till 54,491. Väl i ledningen kunde Backlund skapa en lucka för att sedan kontrollera racet och komfortabelt vinna med mer än 6 sekunder.

- Det känns jätteskönt att ha tagit årets första två segrar berättar Filip själv om sin helg. Att sedan sätta banrekord och dessutom få putsa det själv redan dagen efter visar att vi är tillbaka på allvar och mina ambitioner för framtiden. Nu skall vi fira segern ikväll men redan imorgon ställs siktet in på Mantorp helgen om tre veckor. Vi skall dit och testa ett par dagar innan för att utveckla motorcykeln för både teamet och jag har ambitionen att få till ett paket som kan vara med och konkurrera om topp tio placeringar i de avslutande IDM racen. Det har ingen Kawasaki lyckats med hittills under säsongen avslutar en mycket nöjd Filip Backlund.

Jag är väldigt nöjd med hela teamets insats den gångna helgen, vi fick lön för vårt arbete i inledningen på säsongen trots att det varit motigt. Vi gav aldrig upp och nu får vi börja skörda framgångarna för vårt slit. Allt har fungerat mycket bra i helgen och nu fortsätter utvecklingen vidare, vi har mycket höga ambitioner, för att uppfylla dessa finns bara hårt arbete och fortsatt utveckling. Vi har varit nere i brygga men vänt på steken och är starkare än någonsin. Vi kommer fortsätta gå för segrar så får vi se vart det räcker avslutar en mycket nöjd teamchef.

Nästa tävling går på Mantorp den 6 juli.