Helgen den 4-5 maj kördes den andra deltävlingen I Pro Superbike. Denna gången stod Mantorp Park som värd. Här rapporterar Filip Backlund från tävlingen.

 

Min förhoppning innan helgens tävling var att kunna genomföra tävlingen, men genom ett gemensamt beslut med min doktor och team beslutade vi att stå över denna tävling på grund av min axelskada som inte helt och hållet har läkt färdigt.

Teamet och jag tog en diskussion hur vi enkelt kan försöka att inte mista så många poäng mot våra konkurrenter. Vi fick iden att ta in den snabba föraren från Linköping, Fredrik Watz som ersättningsförare istället för mig. Förhoppningen vad att Fredrik skulle ta två vinster och inte låta någon annan ta full pott.

898J3571

Fredrik hade stor press på sig under hela helgen. Ny motorcykel som han aldrig tidigare hade suttit på, nytt team och många duktiga förare att slåss med ute på banan. Helgen började väldigt bra då Fredrik var endast 0.015 efter Lukas Ockelfeldt efter första fria träningen. Kvalet gick även det bra och Fredrik hängde med bra i tempo och kvalade in som nummer fyra inför eftermiddagens första race.

Fredrik fick till en bra start och låg på en tredje plats efter första varvet. I början av loppet hängde han med bra mot dom två motståndarna framför honom, men allt eftersom loppet gick så tappade Fredrik mot topp duon. Fredrik ville inte ta några större risker och valde att åka över mållinjen som nummer tre. Ett väldigt bra lopp och vi fick mycket bra data med oss inför den kommande morgon dagens race nummer två.

Under warm-upen hade vi gjort en del förändringar på chassit för att försöka hitta ännu mer fart. Fredrik tyckte vi hade gått åt rätt håll men hade fortfarande problem i vissa partier runt banan. Ytterligare några små justeringar och höga förhoppningar inför det kommande racet.

Fredrik gjorde även detta race en kanon start och låg på en andra plats efter första varvet. Han låg precis i hälarna på ledaren Lukas Ockelfelt och det såg länge ut som om han skulle kunna utmana Lukas på ledarpositionen. Efter halva loppet så började Fredrik att tappa tempo. Mot slutet av loppet hade Fredrik och Andreas Mårtensson en kamp om andra platsen som vi slutligen fick ge upp på grund av att däcken hade tyvärr tagit slut under racet.

Vi i teamet vill Tacka Fredrik för all den hjälp han gav oss under denna helgen. Vi är mycket tacksamma.

Nu fortsätter min rehablitering och förhoppningen är att jag ska kunna köra nästa deltävling på Ring Knutstorp som körs mellan 17-18/5 och sedan åker vi direkt till Falkenberg där vi den 19/5 kör endagars tävling!

Tills vidare önskar jag er alla en underbar tid!

PS: Glöm inte att titta på Mc-Livets 7e avsnitt som sänds tisdag den 15/5 med start klockan 18.30 på TV4 Sport. Ni kan även titta samtliga avsnitt i efterhand kostnadsfritt på nätet, www.mclivet.se

Mvh

Backlund Racing

Team CaWalli