De svenska motorcykelimportörerna fortsätter stötta Pro Superbike-mästerskapet som körs tillsammans med STCC. Under 2011 togs det första steget för att lyfta Pro Superbikes profil både ute på banan som i depån nu tas nästa steg i utvecklingen för klassen.

– Pro Superbike är en oerhört populär klass i vårt utbud och vi ser fram emot att importörerna satsar vidare på samma sätt som bilbranschen stöttar STCC med sina satsningar. I år lade vi grunden för att vidareutveckla Pro Superbike genom samarbetet med McRF, Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund, nu går vi vidare och tar nästa steg. Vi har en bra affärsmodell som skapar mervärden för alla deltagare.

Satsningen på Pro Superbike 2011, som i år skedde genom Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund, ledde till kraftigt ökade PR-värden för klassen. Jämfört med 2010 ökade värdet från 2,8 Mkr till 24,9 Mkr 2011. Ett av flera märken som kommer att satsa vidare på Pro Superbike 2012 är Aprilia. Richard Nordén, marknadsansvarig, ser fram emot nästa säsong.

– PR-värdena visar att Pro Superbike-mästerskapet med STCC som plattform ger oss ett enormt värdefullt skyltfönster mot marknaden, säger han. Med det mediapaket som STCC erbjuder vill vi etablera motorcykelsporten på en högre nivå än tidigare.

I planerna för 2012 ingår att hitta samverkan med den nationella klassen Superbike Challenge. Diskussioner pågår mellan aktiva, Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet, SVEMO, och STCC för att lösa frågan.

– Tanken är att få med fler deltagare i Pro Superbike och skapa ännu bättre förutsättningar för att popularisera klassen bland både deltagare och publik, säger Huzell. Jag hoppas att vi kan hitta en lösning som gynnar alla.

STCC-säsongen 2012, med Pro Superbike, har premiär på Mantorp Park den 4-5 maj.