Helgens finalrace i Pro Superbike inleddes lite halvkyligt men ändrades till en minst sagt dramatisk racehelg på Mantorp Park.

Under fredagens träning var Kawasakiföraren Christoffer Bergman snabbast av alla. Under det följande kvalet var Christoffer åter igen snabbast och fick därmed starta från Pole.

Fredagens race blev minst sagt dramatskt. Apriliaföraren David Andersson gick upp i ledning men blev sedan omkörd av både Christoffer Bergman och BMW-föraren Freddy Papunen, där Freddy avslutningsvis passerade mållinjen som segrare, tätt följd av Christoffer Bergman.

Hondaföraren Andreas Mårtensson knep tredjeplatsen före Suzukiföraren Lukas Ockelfelt. Skadade Filip Backlund kämpade tappert i sadeln på sin Suzuki men fick nöja sig med en niondeplats, efter att ha drabbats av tekniska problem.

Under lördagen var det återigen Christoffer Bergman som intog första startplats. Avslutningsvis toppade han en för honom lyckad helg med att köra till sig sin efterlängtade första seger i ProSuperbike. På andra plats kom 2010 års mästare i Pro-Superbike, Freddy Papunen medan Andreas Mårtensson fick nöja sig med tredjeplatsen.

Filip Backlund kom i mål först på femte plats vilket räckte för att han skulle säkra titeln i Pro Superbike. Silverplatsen i mästerskapet tilldelades Andreas Mårtensson medan tredjeplatsen gick till Christoffer Bergman.

- Jag är så grymt nöjd med min första Pro Superbikeseger, andra halvan av säsongen har jag varit upp i ledningen alla race utom ett, igår till och med ut på sista varvet utan att få vinna. Jag hade bestämt mig för att jag bara skulle vinna. När vi gick ut på sista varvet satsade jag allt och körde mitt och racets snabbaste varv. Jag lyckades också få det lilla försprång ut på rakan som gjorde att de andra inte fick tillräcklig nytta av suget bakom mig på rakan. Därmed kunde jag hålla undan hela vägen in i mål. Känslan när jag gick över mållinjen som segrare var underbar. Segern innebar också att jag grejade det totala bronset. Nu när jag hittat segerreceptet är det synd att tävlingarna är slut för året, avslutar en glad Bergman.