I helgen körs finalen i Pro Superbike-mästerskapet, där 2011 års mästare kommer att koras. Toppstriden står mellan Filip Backlund, Suzuki, och Andreas Mårtensson, Honda men det bjuds även på en mängd aktiviteter med motorcykelanknytning. Moped- och Motorcykelbranschens Riksförbund, McRF, är på plats för att visa upp nya, miljövänliga pendlaralternativ.

– På lördagen kommer vi att skjutsa VIP-gäster från entrén till tävlingsområdet med ett antal spännande fordon, säger Per Johansson, VD för McRF. Vi kommer att använda en elmotorcykel från Zero, en trehjulig Piaggio MP3 som kan köras med B-körkort och ett par skotrar för att visa på trevliga och miljövänliga alternativ till bilen.

Under lördagen bjuder McRF också publiken på intervju med toppförarna i Pro Superbike.

– Klockan 11.00 är alla fans välkomna till vår monter på banan för att lyssna på förarna och ta autografer, fortsätter Johansson. Det är vårt sätt att bidra till alla Pro Superbike-fans som har hjälpt till att göra det här till en riktigt spännande säsong.

På det första testet under fredagen var Christoffer Bergman snabbast. Av titelkandidaterna var Andreas Mårtensson snabbare än Filip Backlund – men tidsdifferensen dem emellan var inte större än sju hundradelar av en sekund – det kommer att bli en jämn fajt i toppen av Pro Superbike-finalen!

Läs mer om Pro Superbike på www.stcc.se