Efter 8 raka vinster åkte Backlund Racing ner mot Ring Knutstorp för att ta ytterligare vinster, och även ta hem Guldet för mästerskapet.

Fredag - Friträning, Kval & Race 1

Teamet gick ut på första fri träningen i tron om att banan var helt blöt. Redan efter första varvet så visade det sig att banan i prencip var helt torr, och Filip och teamet valde att avbryta första träningen då dom valt att åka ut med regn motorcykeln och var inte förberedda för ett torr pass.

Till kvalet var banan helt torr, och Filip åkte ut för att känna på motorcyklen och se hur inställningarna fungerade. Filip kunde köra med ett högt tempo hela kvalet igenom, men fick se sig slagen av Andreas Mårtensson med endast 0.004 sekunder, och Filip startar tvåa i helgens första race.

Filip fick en bra start i race nummer ett, och kom ut ur kurva ett som nummer två efter Christoffer Bergman. Efter endast några få varv kunde Filip ta sig om Christoffer och sätta upp ett högt tempo, som ingen annan kunde matcha. Filip vann helgens första race med närmare tre sekunder över tvåan Andreas Mårtensson och trean Christoffer Bergman.

- Hela denna dagen har känts väldigt bra. Hela teamet har gjort ett kanon jobb med motorcykeln och vi har gjort förändringar som hela tiden har blivit till det bättre och jag har kunnat kört fortare. Nu laddar vi inför morgon dagens två race med höga förhoppningar om två till vinster, och även säkra ett nytt SM-Guld! – säger Filip Backlund.

Lördag - Warm up, Race 2 & Race 3

Banan var torr under lördag morgonen, och Pro Superbike fick åka sin Warm up I tort underlag. Trots att det var kallt på morgonen, och banan inte fått upp någon särskilt hög tempratur kunde Filip köra snabba varvtider på morgonen, och var snabbast med närmare en halv sekund.

Till race nummer 2 så valde teamet att göra några få förändringar igen på chassit, för att kunna åka ytterligare lite fortare.

I race två fick Filip en kanon start och kom ut ur kurva ett som etta. Filip kunde direkt sätta upp ett ruskigt högt tempo och vinna racet över Andreas Mårtensson med närmare 3 sekunder.

Inför det tredje och avslutande racet för helgen på Ring Knutstorp kunde Filip nu avgöra mästerskapet och ta hem SM-Guldet!

Filip fick som vanligt en bra start, och kom ut ur kurva ett som tvåa bakom Christoffer Bergman. I början av racet avvaktade Filip något och låg bakom Christoffer för att se om han kunde lägga upp ett högt race tempo. Efter halva race distansen så valde Filip att höja tempot och köra om Christoffer. Redan efter två varv så hade Filip fått upp en lucka ner till Christoffer på över 1 sekund. När Filip hade 6 varv kvar av racet så fick Filip ett bakhjulssläpp ut ur kurva 10, som han tyvärr inte kunde reda ut. Kraschen var ett faktum och Filip flög över styret.

Den fina seger sviten med 10 raka vinster var nu bruten, och även det nya SM-Guldet. Mästerskapet är fortfarande öppet och kommer nu att avgöras på Mantorp Park den 23-24/9.

Som tur var så klarade sig Filip lindrigt undan med en spricka i vänster nyckelben.

- Det känns både ledsamt och surt på många sätt. För det första att vi inte avgjorde och tog hem det nya SM-Guldet här nere på Ring Knutstorp. Även att vår fina segersvit med 10 raka vinster nu är bruten. Som tur är så klarade jag mig bra och kommer kunna köra både racet på Hockenheim Ring nästa helg i Tyskland och även såklart finalen på Mantorp Park om två veckor, där vi då får avgöra. Vi leder fortfarande mästerskapet med 32 poäng.

- Nu laddar vi inför en toppen avslutning av denna säsongen, med höjdpunkten på Mantorp Park. Jag önskar att så många av er som möjligt kan komma och finnas med på plats på Mantorp den 23-24/9, och hejja fram oss till ett nytt Guld. Jag behöver er allas stöd, det värmer när ni finns på plats.

- Jag vill avsluta med att tacka hela mitt team, ni gör alltid ett fantastiskt jobb både på och utanför banan. Jag vill också tacka alla våra partners, som är med och hejjar fram oss både på banan och hemma i soffan framför tvn till nya framgångar. Samt självklart alla fans som är med oss. Ni alla betyder oerhört mycket för mig och mitt team, jag är er evigt tacksam för det ni gör. – säger Filip Backlund.

Nu beger sig Filip och teamet ner till Tyskland, och finalen i IDM Superbike som körs på Hockenheim Ring mellan 16-18/9. Sedan direkt upp till Sverige och finalen i Pro Superbike på Mantorp Park den 23-24/9.

Tills vidare så önskar vi er alla en underbar tid, och hoppas att se så många av er som möjligt på Mantorp Park om två veckor framåt.

Mvh

Team Suzuki Sweden - Teknova . Bilsport & Mc

Backlund Racing