Kawasaki är en av alla de importörer som ligger i startgroparna inför nästa års Pro Superbike-säsong som körs tillsammans med STCC. I år gav Christoffer Bergman Kawasaki en seger i finalen på Mantorp Park vilket också innebar att han tog brons i sammandraget. Marknads- och försäljningsansvarig för Kawasaki i Sverige, Johan Lyckman, räknar med en minst lika stark satsning på Pro Superbike som under 2011.

– För oss är Pro Superbike ett oerhört viktigt skyltfönster och med resultat ute på banan kommer vi att få bra exponering, säger han. Därför kommer vi att ha höga målsättningar inför säsongen 2012 och vi satsar på att rekrytera riktigt bra förare.

Kawasaki Sverige redan skrivit avtal med supertalangen Eric Lindroth. 16-årige Lindroth, som tidigare har kört Superstock 600, kommer att sitta på en Kawasaki ZX10R under nästa års Pro Superbike-säsong.

– Det finns många heta förare vid sidan av Eric Lindroth som vi har kontakt med inför nästa år, fortsätter Lyckman. Vi tänker definitivt vara med i toppen av mästerskapet och vi siktar på att sätta en riktigt bra förare i sadeln bredvid Eric.