Efter ett 5 veckors långt uppehåll var det äntligen dags igen, och denna gången var det dags för Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion, Gelleråsen!

Filip Backlund med sitt team Backlund Racing hade inte legat på latsidan under sommaruppehållet utan haft fullt upp med både tester och aktiviteter. För att skapa dom absolut bästa förutsättningar inför Karlskoga hade Backlund Racing varit på Karlskoga 2 veckor innan Kanonloppet och testat under två dagar, där dom fick fram en hel del värdefull information inför den kommande race starten!

Filip visade direkt på första fria träningen att han var med att fightas om topp placeringarna även denna helgen, där han hade andra bästa tid, men kände att han hade betydligt mer att ge.

- Första passet på morgonen så tog jag det väldigt lugnt. Kände lite på banan och hojen, och det mesta kändes väldigt bra. Ska bli roligt att få se vad helgen vill visa för oss. - säger Filip Backlund.

Till kvalet som kördes strax efter lunch så hade teamet gjort några små förändringar på chassit som visade sig vara till det positiva. Filip kunde direkt gå ut och sätta upp ett riktigt högt tempo, och även slutligen ta Pole Position inför fredagens race nummer ett på eftermiddagen.

 

Race ett fredag:

Filip fick en dålig start, och var tredje man ut ur första kurvan bakom Andreas Mårtensson och Christoffer Bergman. Efter endast två varv så åkte Filip om Andreas och la upp ett högre tempo för att komma ikapp Christoffer, vilket Filip gjorde efter endast ett varv.

Därefter så avvaktade Filip bakom Christoffer i något varv innan han satt in stöten, kunde ta sig om och även rycka ifrån och ta helgens första seger!

- Jag tycket racet gick väldigt bra och utvecklades nästan precis så som jag ville. Jag tog aldrig några större risker utan åkte med relativt stor marginal vilket vi hade bestämt att vi skulle göra denna helgen. Sedan såg jag att Christoffer började tappa tempo och jag kunde då smita förbi och köra över mållinjen som etta. Det känns toppen att få ta en ny vinst och 25 poäng till mästerskapet! - säger Filip Backlund.

Till lördagens Warm Up så valde teamet att inte göra några större förändringar på motorcykeln utan fortsätta som under gårdagens race. Filip kände sig riktigt stark och hade en bra känsla under hela passet, vilket också visades på hans snabba varvtider han kunde åka så tidigt på dagen.

 

Race två lördag:

I lördagens race nummer två fick Filip till en betydligt mycket bättre start och kunde ta sig igenom första kurvorna som etta. Filip låg sedan i ledning i dom inledande varven, men Christoffer Bergman skulle vissa sig vara stark idag med och körde om Filip efter 4 varv. Filip åkte därefter med Christoffer under hela racet tills det var 7 varv kvar. Då gjorde han sin stöt och kunde ta sig om genom att bromsa om Christoffer efter långrakan. Filip satte direkt upp ett högt tempo, vilket Christoffer inte kunde svara på och Filip kunde för åttonde raka köra över mållinjen som vinnare.

- Det har varit en toppen helg för oss. Två nya vinster, åttonde raka vinsten av 9 möjliga. 50 nya poäng till mästerskapet, och nu leder vi det med 47 poäng. Bättre kunde det nästan inte bli!

- Jag supernöjd med helgen, och vill tacka hela mitt team som gjorde ett kanon jobb även denna gången. utan er hade vi aldrig stått där vi gör idag! Tusen tack till alla våra partners som är med och hjälper till på alla dess vis, och även tack till er alla som kom och hjälpte oss fram till denna fina helg med att stå och skrika vid sidan om! Ni alla är Guld värda. - säger Filip Backlund.

Nu väntar några intensiva dagar för Filip Backlund och teamet. Filip åker ner till Tylösand för en aktivitet tillsammans med sin partner Hello Sweden. Teamet har tre stressiga dagar med att få allt i topp trim innan dom beger sig ner mot Red Bull Ring för nästa deltävling i IDM Superbike!

 

Ni alla får ha en underbar tid, tills vi hörs igen nästa gång!

Mvh

Team Suzuki Sweden - Teknova . Bilsport & Mc

Backlund Racing