Det blev dubbla andraplatser för Christoffer Bergman och Team CaWalli helgens båda Pro Superbike kördes på Gellerås banan i Karlskoga. Bergman var i ledning i båda racen men fick se sig slagen två gånger om med mindre än en sekund.

Den nyblivne försteföraren för Team CaWalli och Kawasaki visade sig väl värd förtroendet direkt genom två andraplatser. Redan under kvalet var Bergman två endast 19 tusendelar efter mästerskapsledande Filip Backlund. I fredagens race gjorde Christoffer en kanonstart och tog ledningen i första kurvan. En ledning som han sedan höll mer än halva racet innan Filip Backlund kunde smita förbi och ta segern.

Lördagens race bjöd på en helt annan resa där Backlund tog starten före Andreas Mårtensson och Christoffer. Ganska snart gick Christoffer upp på andraplatsen, därefter körde han i fatt Filip. Ett par varv avvaktade Bergman bakom innan han bromsade sig förbi i slutet på rakan. Bergaman ledde sedan med som mest en dryg sekund innan Backlund återtog ledningen och kunde vinna knappt före Christoffer.

- Jag gjorde vad jag kunde säger en nöjd Bergman. I det andra racet trodde jag faktiskt ett tag att jag skulle ta honom men Filip var stark på slutet så det är bara att gratulera. Jag är mycket nöjd med min insats i helgen och hoppas kunna fortsätta bjuda hårt motstånd i de race som återstår av säsongen avslutar Christoffer Bergman.

- Det var en spännande helg säger CaWalli teamchef en Joakim Wiedesheim. Jag är mycket nöjd med Christoffers insats och sättet som vi utmanade Backlund. Jag skulle säga att Filip som kör Pro Superbike för femte säsongen fick använda stora delar av sitt register och sin större erfarenhet för att få Christoffer att stanna bakom idag. Christoffer som gör sin första säsong visade att hans utveckling fortsätter och att han nu på allvar tänker utmana om pallplatser resten av säsongen. Det känns både roligt och inspirerande inför fortsättningen.

Nästa tävling i mästerskapet går på Ring Knutstorp i Skåne andra helgen i september.