I helgen var det dags för ytterligare två heat i årets Pro Superbike. Heat åtta och nio avgjordes på ett soligt Gelleråsen i Karlskoga. Här kan du läsa Andreas Mårtenssons rapport från helgens race…

Team Cresto Guide Honda hade förberett sig för helgens race genom att två veckor tidigare köra Scandinavian Open på samma bana. Under SO-helgen fick Andreas inte riktigt till det på race men lyckades åstadkomma snabba varvtider då han stod för snabbaste varvtid både på kval och race.

På fredagens första träning höll farten i och Andreas var snabbast på banan. Till kvalet hade även de andra förarna fått fart på hojarna och Andreas fick nöja sig med start från tredje startruta.

Race 1: Andreas gjorde en bra start och var tvåa ut ur första sväng. Andreas tappade dock på ledaren Bergman och på andra varvet körde även Backlund om. Toppduon drog ifrån och Andreas kände inte riktigt att han kunde hänga med. Sista varven körde Andreas på säkerhet och lyckades säkra tredjeplatsen.

Teamet gjorde vissa förändringar på hojen till lördagen och ytterligare vissa justeringar efter Warm-upen.

Race 2: Andreas gjorde årets bästa start och var tvåa in i första sväng och efter ett varv var Andreas uppe i ledningen. På tredje varvet lyckades Backlund och Bergman ta sig förbi Andreas som inte lyckades återta sin plats och fick nöja sig med ytterligare en tredjeplats.

Andreas om helgen:

- Jag är inte riktigt nöjd med resultatet, hade siktet inställt högre. Men snittar man tre tiondelar för långsamt så finns det inte så mycket att göra. Två pallplatser blev i alla fall resultatet och sviten håller i sig, nio pallplatser på nio race.

 

Andreas ligger just nu tvåa i ett mästerskap som fortfarande är öppet och allting kan hända... Om fyra veckor, 9-10 september, är det dags för race på Knutstorp och där finns det bara ett mål - seger!