I helgens Pro Superbike i Karlskoga fick vi se finländske föraren Vesa Kallio köra sin KTM RC8R, och dela stall med Flash Engineering.

KTM Scandinavia, som har sitt huvudkontor i Örebro, har tidigare inte varit med i årets omgång av Pro Superbike, men i helgen var det dags för ett inhopp i tävlingen på Gälleråsen i Karlskoga.

Vesa Kallio, som är en proffisionell roadracingförare, har efter en axeloperation varit borta från racingen större delen av säsongen, körde sitt första Superbikerace på mycket länge.

Vesa gjorde en grymt bra insats, och slutade 8:a i fredagens första heat. Lördagen och andra heatet gav mycket bra varvtider och efter ett nervkittlande race slutade Vesa Kallio som sexa.

-Det känns mycket bra att vara i Karlskoga och köra Pro Superbike, säger Vesa Kallio efter sista racet. Det är en bana som är mycket smal, med många skarpa svängar och därför har det också varit svårt för mig att hitta de rätta inställningarna på motorcykeln, förklarar han. I sista racet som gick på lördagen

hade vi hittat ungefär de inställningarna som behövdes, men jag körde då in i en oljefläck som gjorde att jag tappade balansen för ett ögonblick, och där tappade jag flera hundradelar som sedan blev tufft att ta igen, säger Vesa.

KTM Scandinavia och Flash Engineering är mycket nöjda med Vesas insats, och förhoppningen är att han ställer upp tillsammans med dom i finalen i Mantorp den 23-24 september.

-Nästa gång hoppas jag kunna vara på plats vid banan tidigare för att testa bana och göra de inställningar som behövs för att genomföra ett bra race, säger Vesa Kallio.