Filip Backlund fortsätter att vinna i Pro Superbike. I samband med helgens STCC-tävlingar på Karlskoga Motorstadion klämde han i med sin sjunde och åttonde raka seger. Nu leder Suzuki-föraren mästerskapet med stor marginal före Andreas Mårtensson, Honda, men det gör inte att han tänker slappna av under de avslutande tävlingarna för säsongen.

- Jag kör alltid för att vinna. Oavsett hur många poäng jag leder med så kör jag alltid mot mig själv och försöker förbättra mig. Christoffer körde bra idag och det är kul när man får kämpa för segern, säger Filip Backlund efter lördagens heatseger.

Andreas Mårtensson utmanade och Backlund i det andra heatet men det höll inte länge. Han halkade ner till en slutgiltig tredje plats, sju sekunder efter Backlund i mål. Men Mårtensson har inte gett upp kampen om titeln.

- Jag tycker inte alls att Filip har varit lika överlägsen de senaste fyra heaten. Det är små skillnader nu i toppen och han får ta i för att vinna. Mina titelchanser är inte över än. Alla kraschar vi någon gång och gör Filip det och jag vinner så har jag en god chans. Annars får vi se, blir det ett orelistiskt mål att ta titeln får vi jobba på att säkra silver i mästerskapet, säger Andreas Mårtensson.

Helgens bäste förare vid sidan av Backlund var Christoffer Bergman. Två andraplatser blev det för den unge talangen som flyttade upp från Privatcupen till Team Kawasaki när Petter Jansson valde att kliva av.

I Privatcupen fortsätter Daniel Falemo, Team CaWalli Support, att vinna. Falemo gjorde som Backlund - två segrar befäste ledningen i Privatcupen före Christian Åkerlund.

För kompletta resultat och tabeller från helgen, klicka här: www.stcc.se