Årets Pro Superbike-SM går mot sin upplösning. Två racehelger återstår. Suveräne Suzuki-föraren Filip Backlund leder mästerskapet överlägset men det är för tidigt att ta ut segern i förskott. I helgens tävlingar på Ring Knutstorp körs tre heat och därmed står 75 poäng på spel – Backlund har 47 tillgodo på Andreas Mårtensson, Team Cresto Guide Honda – och det finns fortfarande möjlighet för Mårtensson som är snabb på Ring Knutstorp.

Hårdaste motståndet för de två i toppen av tabellen kommer sannolikt från Freddy Papunen som kommer till start på sin BMW. Papunen, som tog hem mästerskapet förra säsongen, är sugen på ett bra resultat. Han har inte varit med i Pro Superbike sedan premiären på Anderstorp och det kliar i gashanden.

Kampen om tredjeplatsen i mästerskapet är intensiv. Inför Ring Knutstorp står den mellan tre förare, Lukas Ockelfelt, Suzuki, Christoffer Bergman, Kawasaki, och Hampus Johansson, Yamaha. Johansson öppnade säsongen med en seger men på Ring Knutstorp i våras var han inblandad i den svåra krasch som skickade både honom, Robert Gull och Andreas Sveistrup till sjukhus. Sakta har Johansson återfunnit formen efter comebacken och kanske är det dags nu att ta revansch på banan.

Helgens tidschema för Pro Superbike på Ring Knutstorp:

Fredag

13:35 Kval

15:50 Heat 1, 13 varv

Lördag

10:20 Heat 2, 13 varv

13:50 Heat 3, 19 varv