I helgen avgjordes den fjärde deltävlingen i PRO Superbike inför storpublik på Falkenbergs motorbana. Här följer Andreas Mårtenssons rapport.

Helgen inleddes på torsdagen med två träningspasspass där Andreas var snabbast med 45,1. Andreas kände att det inte gick att förbättra mycket mer med set-upen som var på hojen så under kvällen gjordes flera justeringar på bland annat fjädringen.

På fredagens första träning var Andreas tvåa, två tiondelar efter Backlund som var snabbast. Ytterligare några justeringar gjordes på hojen inför kvalet där Andreas, på det sista varvet, knep årets andra Pole Position!

Race 1: Andreas gjorde en bra start och var tvåa in i första kurvan efter Backlund. Backlund och Andreas fick snabbt en lucka bakåt och det blev en riktig duell förarna emellan. Med endast tre varv kvar kom duon ikapp tre varvade förare. Varvningarna ledde till att Andreas tappade cirka en sekund som han inte kunde ta igen och han slutade på en andra plats.

Till lördagen drog det in tunga moln över banan och warm-upen kördes i regn, första regnpasset för i år. Andreas tog det lugnt och var fyra på passet men kände att det skulle gått köra betydligt fortare om det behövdes.

Race 2: Eftersom Andreas hade snabbaste varvtiden på fredagens race så startade han i pole position även på lördagen. Till racet hade banan torkat upp och publiken bjöds på årets race! Andreas gjorde än en gång en bra start och var tvåa in i första kurvan. Efter ett varv var Andreas uppe i ledning men bara några varv senare nere på en fjärde plats. När sedan racet stabiliserat sig var det Backlund och Andreas som gjorde upp om segern. När två varv återstod ledde Andreas men Backlund visade sig än en gång vara för svår och Andreas slutade återigen på en andra plats.

Andreas om helgen:

- Det var riktigt nära att jag kunde ha tagit Backlund i helgen. Två stycken andraplatser är en bra helg men när man är så nära som jag var i helgen vill man ju vinna. Men det känns bättre nu än på mycket länge, hojen känns perfekt och vi har verkligen fått till bra inställningar. Nu laddar vi för att ta segern i Karlskoga istället.

Andreas befäste sin andraplats i mästerskapet och har nu 14 st pallplatser på de senaste 15 racen. I årets mästerskap är Andreas den enda som varit på pallen i samtliga sju race! Nu fattas bara en seger, ny chans kommer i Karlskoga 12-13 augusti.

Mvh/Team Cresto Guide Honda