Filip Backlund rapporterar från finalen i Pro Superbike

Den flygande Västeråsaren Filip Backlund gjorde precis allting rätt under Pro Superbike-finalen på Mantorp Park 1-2 oktober. Under de fem körpassen var Filip med råge den snabbaste föraren. Det blev både poleposition (främsta startrutan) och två heatsegrar för Suzuki-föraren. Här kan du läsa vad han har att säga om senaste racet på Mantorp Park.

 

-Jag är faktiskt nästan förvånad över hur smidigt allting flöt på under helgen. Det enda mina mekaniker behövde göra var att byta däck. Så jag kunde fokusera på själva körningen och ha så kul som möjligt där ute.

fb_Filip-Backlund-2

Fredagens race vann Filip med stor marginal före Andreas Mårtensson och Nicklas Cajback. På lördagsracet fick Filip hårt motstånd från Freddy Papunen, som gjorde sitt yttersta för att vinna årets sista heat på Mantorp Park inför storpublik.

-Det var kul att fightas med Freddy. Jag vill ju alltid vinna med så stor marginal som möjligt men det blev ett bra race mellan mig och Freddy. Något som jag tror att publiken på plats uppskattade mycket väl, avslutar dubbelsegrande Filip Backlund.

Tyvärr så missade Filip Backlund säsongens fyra inledande deltävlingar på grund av en handledsskada. Men efter sin comeback plockade Filip flest poäng av samtliga förare, 178 poäng att jämföra med 159 poäng för Freddy Papunen. Efter de enastående resultaten kunde Filip säkra bronsmedaljen i årets Pro Superbike.

fb_Filip-Backlund-3

2011 års säsong är nu i fokus för Filip Backlund och hans team.

Team Suzuki Sweden Bilsport & MC