Filip Backlund kör världens största endurotävling

När de flesta andra förare går i ide fortsätter Filip Backlunds säsong långt in i vintern, lagom tills nästa års försäsongstestande tar vid har Filip diverse aktiviteter och körningar inplanerade.

Denna helg tar han sig an världens största endurotävling, Gotland Grand National. Gotland Grand National är med upp till 2500 startande världens i särsklass största endurotävling. Totalt nio klasser kommer att tampas på den 22 kilometer långa banan nu på lördag den sjätte november. Filip ställer upp i den tuffa juniorklassen med förare från 16 till 23 år.

 

-Jag ser detta som en rolig grej. När Suzuki kallar svarar jag. Jag kommer att köra ihop med Suzukis team som består av tiotalet förare, allt från kändisar så som Mattias från Roomservice, skådespelaren Olle Sarri och MotoGP/F1-kommentatorn Janne Blomqvist till Suzuki-anställda kommer att ställa upp i tävlingen med Suzuki-cyklar.

Från början var planen att Filip skulle köra Suzukis nya 250 kubikare, men ska nu istället sadla en betydligt effektstinnare 450 kubiks fyrtakare med den senaste teknologin inom cross och endurocyklar.

-Skaderisken är stor inom cross och enduro. Det är därför jag en gång i tiden slutade med cross och började med roadracing. Därför kommer jag att köra med insidan, skador är nämligen uteslutna då jag redan på tisdag flyger ner till Qatar för att köra Endurance VM-deltävlingen på Losailbanan. Men detta ska bli en väldigt kul, att få köra på Gotland Grand National för första gången. Jag får se om jag kör ett, två varv eller om det kanske blir hela racet.

Filip har dock förberett sig väl inför racet både fysiskt och psykiskt. Även om det blivit få rena träningsdagar för västeråsaren. På fredag åker Filip och hans crew förbi Suzuki för att hämta upp en RMZ450 och ge sig vidare ut på nya äventyr i de gotländska skogarna.

 

Team Suzuki Sweden Bilsport & MC

Backlund Racing