Team CLS Monster Energy Kawasaki Pro Circuit-föraren Arnaud Tonus kommer att göra sin comeback till racing denna helg då han ska delta i den näst sista omgången av MX2-VM i Storbritannien.

Den schweiziska Kawasaki-föraren, som har missat det mesta av MX2-VM den här säsongen på grund av en komplicerad benskada, har nu återhämtat sig och, efter tre veckors intensiv träning, känner han sig redo att återvända till racing för de två sista GPs av säsongen.

TONUS5FTRAINING20AOUT20135FPH5F8303-Det är härligt att vara tillbaka på en motorcykel, eftersom jag har varit borta fem månader och det är mycket, mycket länge. Jag har redan en bra känsla på motorcykeln, men jag vet att det kommer att bli tufft fysiskt då jag började träna för tre veckor sedan, efter att läkarna gett mig klartecken. Och när du tränar ensam på en bana så är det totalt annorlunda än racing, så jag inte har inte satt upp något mål för Matterley Basin i helgen, berättar Arnaud, som har tillbringat de senaste fem månaderna på sjukhus och rehabiliteringscenter. Han har även "passat på" att genomföra en axeloperation under denna ofrivilliga paus.