Red Bull KTM Factory Racing Team har meddelat att 2013 års MX2-världsmästare Jeffrey Herlings måste stå över de återstående omgångarna av den nuvarande säsongen efter att han dragit på sig en sprickbildning hos sin skuldra efter en krasch under kvalet på GP:t i Belgien förra helgen.

Teamchefen Stefan Everts låter meddela att Jeffrey har fått ett utlåtande från två olika medicinska specialister, inklusive den berömda experten Dr Toon Claes. Enligt läkarna kommer det dröja åtminstone fem till sex veckor innan han kommer att kunna köra eller träna på motorcykeln igen.

Herlings, som säkrade sin andra MX2-VM-titel förra helgen på Loket i Tjeckien, har haft en lysande säsong där han vunnit samtliga 13 GP innan hans olycka. Han kommer nu att använda resten av säsongen och lågsäsongens period till att återhämta sig och förbereda sig för att försöka vinna sin tredje VM-titel.

-Det är en besvikelse för Jeffrey, teamet och säkerligen för fansen att han inte kommer att kunna köra i Matterley Basin och Lierop men tyvärr är skador är en olycklig del av professionell racing. Vi önskar honom all lycka till en snabb återhämtning, kommenterade Stefan Everts.