Banlayouten för säsongspremiären av FIM World Supercross Championship 2022 har presenterats, med en GoPro-tur som visar banans tekniska karaktär som teamen och förarna kommer att möta kommande helg.

Helgens brittiska race är även första deltävlingen i World Supercross Grand Prix någonsin, där arrangören har flaggat för att 40 av världens främsta supercrossförare kommer att ställa upp i premiären, som körs i Cardiffs Principality Stadium denna lördag. I startfältet finns bland annat tidigare supercrossvärldsmästaren Eli Tomac, tvåfaldige mästaren och supercross-legendaren Chad Reed, och AMA motocrossmästaren och supercross-superstjärnan Ken Roczen. Tillsammans med en uppsjö av europeiska talanger – som franska esset och tidigare motocrossvärldsmästaren Jordi Tixier och italienaren Angelo Pellegrini, liksom britterna Max Anstie och Dean Wilson kommer att ge hemmapubliken någon att hurra för.

Under eventet kommer det även bjudas på fysik-trotsande freestyle-motocrossshower, pyroteknik och ett liveframträdande från musikmegastjärnan AJ Tracey, medan fans kan komma nära sina racinghjältar under ”pit-walks” och signeringssessioner.

2022 års FIM World Supercross Championship bryter också från traditionen med ett nytt evenemangsformat designat för att maximera action, spänning och underhållning.

Tillägget av en superpole-session för WSX (450cc)-klassen betyder att 10 förare – de fem bästa från de två heatracen – startar en i taget i ett tempoloppsformat, där varvtider avgör startplats för huvudtävlingarna .

I WSX-klassen har de typiska 20-minutersracen ersatts med två åttaminutersrace och ett 12-minutersrace, med bara fem minuters paus mellan racen. Resultatet är en ökning av den totala nivån av intensitet och oförutsägbarhet, och mer betoning på vikten av en bra start. SX2-klassen har två sexminuters och ett 10-minutersrace.

För mer information om World Supercross Championship, surfa in på https://wsxchampionship.com/